Nieuwsbrief maart

0 Comments

De nieuwsbrief maart begint met enkele nieuwe auteurs
onder het kopje SPECIALS leest u meer over Gaby Buining, Lois Blommestein, Marika Noordeloos en Hanny Ebbers.
Lois Blommestein en Mariska Noordeloos zijn bekend als thrillerschrijvers. Gaby Buining schreef een biografie. Een aanrader, een boek met veel humor tijdens haar reis in Finland. Hanny Ebbers schreef een kinderboek ‘Allemaal mee’.
Eveline van Dienst heeft ook een nieuw boek uitgebracht ‘Ridder Joris’. Verder besteden we aan aandacht aan:
het boek ‘Memoires van H.J.G. Faust jr.’ van Peter Hollander ‘ en de schrijver Camille Jacobs van het boek ‘Moedersmoord’.

Specials

Gaby Buining

Gaby Buining – de Vrieze, een jonge Nederlandse expat moeder beschrijft haar buitenlandse avontuur met de nodige zelfspot en humor. Samen met haar man (de nieuwe landendirecteur van een bekend Duits automerk) en jonge kinderen laat ze alles achter en begint opnieuw in Helsinki als vrouw-van én expat moeder. Ze belandt in een wondere wereld vol met gala’s, rendierbiefstuk, internationale scholen én andere culturen. Ze deelt op een subtiele wijze haar waardevolle levenslessen en biedt een ontwapenende kijk in haar gezinsleven.

GABY BUINING

Lois Blommestein
Het schrijven van boeken is al vroeg begonnen. Als kind vond ik het al heel leuk om verhalen te verzinnen en deze later op te schrijven. Naast het schrijven van spannende verhalen luister ik vaak naar muziek, kijk ik naar een spannende serie op Netflix of lees ik een boek. Ik vind het ook leuk om naar een concert te gaan.

Ik werk in de thuiszorg als verzorgende en dat is ook een inspiratiebron geweest voor een nieuw verhaal.
Mijn hobby’s zijn o.a.: wandelen, dansen of leuke uitstapjes te maken zoals bijvoorbeeld naar een musical of naar een live optreden te gaan.. De laatste musical was Aladdin.Net als van prachtige fantasie verhalen in boeken kan ik erg genieten van de uitvoeringen van Disney.
Sinds kort ben ik  moeder van een zoon Thijmen, ik woon  samen met mijn partner en vier katten.
Mijn eerste boek die ik heb uitgegeven is  ‘De verloren onschuld’, ‘De sekte’ en ‘Gedraag je’  
Bij Neduboek plaats ik mijn nieuwste boek ‘Onvoorspelbaar’ Mijn voorkeur van schrijven ligt bij de categorie thrillers.

Auteur: Lois Blommestein
ISBN: 9789464487282

Samenvatting ‘Onvoorspelbaar’
Een poging tot het oprollen van een pooiersnetwerk loopt gruwelijk mis. Rechercheur Frany raakt daarbij levensgevaarlijk gewond. De daders zijn belust op wraak. Frany’s dochter Kaylee is niet moeilijk om de tuin te leiden, met haar typische onbezonnen gedrag. Zal het de politie lukken om haar uit de handen van de pooiers te redden, of komt alle hulp te laat?

Interview met Mariska Noordeloos

Hoe ben je aan het schrijven begonnen?
Ik ben gaan schrijven vanwege een burn-out… ik schreef altijd als kind maar door mijn dyslexie durfde ik het nooit te laten lezen. Ik schreef ook gedichten, die in de eerste 3 boeken ook zijn gebruikt.
Waar kom je vandaan? Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Hoogkarspel (West Friesland) Op 4 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Onderdijk, op mijn 6e naar Wervershoof, met 8 jaar naar Medemblik en op mijn 10e weer terug naar Wervershoof. Ik ben 51 (30 juni 1970)
Ben je getrouwd?
Ik leerde mijn man kennen op mijn 16e en op mijn 18e ging ik met hem samenwonen. Op mijn 24 trouwden we samen.
In 1996 kregen wij onze zoon Daniel en in 1997 kondigde onze tweede zoon Matthijs zich aan.
Wat voor werk heb je altijd gedaan?
Ik kocht mijn eerste snackbar in 1994. (Die ik nu terug heb gekocht) in 2000 kocht ik een lunchroom/cafetaria in Andijk erbij. In 2004 verkocht ik Onderdijk omdat het niet te combineren was met 2 kleine kinderen. Ik wilde immers heel graag ook mama zijn en niet alleen maar onderneemster. De dag dat ik besloot om Onderdijk te verkopen was toen Matthijs ‘s nachts huilend op de bank zat en zei waarom ik er nooit was. In 2010 kocht ik mijn 3e zaak. Kinderen waren ouder en dacht dat ik een “grote” nieuwe zaak wel aankon. Maar het was crisis, na 4.5 jaar te hebben gedraaid was ik op. (Burn-out) en stopte ik met deze zaak. Doordat ik mijn hoofd niet leeg kreeg en steeds alles maar bleef malen en ik lichamelijk van alles ging mankeren kreeg ik het advies om ontspanning te zoeken. Ik pakte mijn oude hobby weer op en schreef ‘Het spel is uit’ Heel veel verdriet is in het boek verwerkt. Doordat de Lezers heel enthousiast waren kwam het boek ‘Verliezen’ er snel achter aan. Eerst heb ik het boek in eigen beheer uitgegeven, later bij uitgeverij Ambilicious en nu ben ik bij uitgeverij Keytree.
Welke boeken heb je al geschreven?
In 2016 ‘het spel is uit’ 2017 ‘Verliezen van jezelf’ 2019 ‘Hel op aarde’ en ‘Tranen in de regen” 2020 ‘Weet jij wie ik ben?’ In 2021 ‘Ik zie jou, zie jij mij?’ De boeken zijn ook als E-book verkrijgbaar. Op dit moment ben ik bezig met een nieuw boek te schrijven. De titel hou ik nog even geheim.
Waar haal je jouw ideeën vandaan om te schrijven?
De ideeën om te schrijven haal ik van het nieuws of van de verhalen die ik opvang op mijn werk of in een gesprek. Ik schrijf het liefs boeken met veel gevoel en drama maar ook met spanning. Een boek zonder emotie vind ik persoonlijk niks.
Schrijf je fulltime?
Nee ik ben geen fulltime schrijfster. Ik werk zo’n 40 uur in de zaak en daarnaast doe ik nog de inkoop, roosters, personeel, inboeken en motivatiegesprekken. Natuurlijk ben ik ook op beurzen te vinden en sta vertegenwoordigers te woord. Een bezige bij dus!
Waar denk je te staan over 5 jaar?
Ik hoop over 5 jaar nog minimaal 6 boeken uit te geven het liefs ook in luisterboek het eerste luisterboek is bijna klaar. Ik hoop natuurlijk dat mijn naam tussen die van Linda van Rijn, Loes den Hollander en Jet van Vuren te mogen staan… liefs natuurlijk nog hoger maar de boekenwereld is een hele moeilijke wereld op door te dringen. Mijn droom is dat er misschien ooit een boek van mij verfilmd gaat worden en dat ik in de toekomst een mooi schrijvershuisje bezit in Spanje. Helemaal mooi is natuurlijk wanneer ik kan leven van mijn boeken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik samen met mijn kinderen en hopelijk kleinkinderen met mijn man nog heel lang mag genieten van het mooie leven.

Samenvatting
Bram is een zogeheten ‘kamper’. Zijn afkomst en de cultuur waar hij in opgroeit, doen hem in de criminaliteit belanden. Tegen elke storm in, is Bram altijd bezig zijn dierbaren te beschermen. De zorg voor zijn zwakbegaafde broertje, het beschermen van de liefde van zijn leven Angelique, zijn kinderen uit het gedwongen huwelijk met Maria. Het bepaalt allemaal Brams’ handelen. Toch maakt hij ook verkeerde keuzes. Brengen die keuzes zijn dierbaren in gevaar? Tranen in de regen is opnieuw een ijzersterk verhaal van Mariska Noordeloos. Vol spanning en emotie. Het verhaal over de jongen die nauwelijks kansen had, over krachtige vrouwen en onafwendbaar noodlot. Mariska Noordeloos (1970) heeft een cafetaria in het Noord-Hollandse Andijk. Ze is getrouwd met Wilbert en samen hebben zij twee zoons. In 2017 debuteerde zij met Het spel is uit. De enthousiaste reacties op haar debuut en op haar volgende thrillers, motiveerde de auteur en Tranen in de regen is inmiddels al haar vierde thriller!

Samenvatting
Wanneer rechercheur Saskia, tijdens het hardlopen, een zwaargewonde vrouw met een baby vindt, is dat het begin van een aantal gruwelijke gebeurtenissen. Ze krijgt, samen met haar partner Gijs, een reeks vermissingen op te lossen. Stuk voor stuk zijn het eenzame, jonge vrouwen. Wanneer de tweede vrouw dood wordt gevonden, lijkt het erop dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar. Naast het oplossen van de case, heeft Saskia ook in haar privéleven het nodige te verstouwen. Haar huwelijk lijkt te mislukken, zeker wanneer haar man Ruud zich steeds vreemder gaat gedragen.. ‘Ik zie jou, zie jij mij?’ is opnieuw een ijzersterke thriller van Mariska Noordeloos. Vol spanning en emotie en boeiende perspectiefwisselingen.

Kinderboek ‘Allemaal mee’ door Hanny Ebbers

Aanbieding redactie
Zou je controle op typ/schrijffouten willen voor je boek dan kan dit al voor 40.000 woorden €75,00 en 80000 € 150,00
Heb je liever begeleiding in fase 1 en 2 – lees tips and tricks – dan komen de prijzen hoger te liggen i.v.m. de bewerkelijkheid. Een ‘snelscan’ kan ook.
Informeer vrijblijvend voor het redigeren van je boek.

Camille Jacobs

Als verzamelaar en liefhebber van boeken, heb ik mijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ik was afgevaardigd bestuurder van verschillende vennootschappen (o.a . Camille Belgium).
Het is nu tijd voor de volgende generatie om mijn werk verder te zetten zodat ik mij bezig kan houden met mijn hobby.
Een groot gedeelte van het jaar genieten mijn vrouw en ik van onze tweede verblijfplaats “Cavtat” een rustig plaatsje in Kroatië, door de stilte die er heerst, ideaal voor een schrijver. Het schrijven van teksten en gedichten deed ik al op zeer jonge leeftijd.
Ik ben geen literair schrijver. De bedoelingen van mijn boeken zijn, dat de lezer een prettige tijd heeft en als hij het boek dichtklapt spijt heeft dat het uit is, maar ook tevreden kan terug blikken. De onderwerpen en verhaallijnen in mijn boeken probeer ik zoveel mogelijk tijdloos te maken. Het is niet gemakkelijk een boek te schrijven dat verschilt met andere auteurs. Daarom creëer ik meestal een verhaal waar ik fictie en non-fictie door mekaar weef. Daardoor is het niet alleen een spannend verhaal maar krijgt het ook een boeiende achtergrond. Mijn inspiratie haal ik gedeeltelijk uit mijn levenservaring.
In het dagelijks leven kom je dikwijls iets tegen wat een voedingsbodem kan zijn voor een goed verhaal.
Als ik een manuscript  begin te schrijven verplaats ik me er geestelijk in, zo ontstaan er plaatsen en personen in mijn fantasie wereld.
De basis versie gaat vlot vooruit. Nadien komt het werk om te herlezen, fouten rechtzetten, verhaallijn aanpassen enz…. een mooie passende cover maken is ook belangrijk.
Nadat mijn eerste boek “Wraak” verscheen kwamen er veel positieve reacties. Het boek is zelfs opgenomen in de bibliotheken van Nederland en België.
Dit moedigde me alleen maar aan verder te schrijven.
Intussen is mijn vierde boek “Moedermoord” uitgegeven.
Ik vertrouw er op dat de lezer van het genre ‘thriller ‘mijn spannende boeken een kans geeft. Veel leesplezier!

Nieuw! Ridder Joris’ van Eveline van Dienst

“Joris wie? Joris is een dappere vent van vier jaar oud. Hij heeft twee mama’s en… een draak. ‘Draak’ is een gedachtevriendje. Joris en Draak beleven samen vaak avonturen. Net zoals vandaag; Joris en mama gaan boodschappen doen. Maar… Waar is Joris?! ‘Ridder Joris’ is een fantasierijk prentenboekje voor jonge kinderen dat het interactief voorlezen bevordert. Dit wordt onder andere bereikt door de vele ondersteunende prenten en door de prikkelende vragen die aan elk tekstfragment zijn toegevoegd.
*Door interactief voorlezen worden kinderen meer bij een verhaal betrokken.
*Daarnaast heeft interactief voorlezen een positief effect op de (spraak- en taal)ontwikkeling van kinderen.”
Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *