Nieuwsbrief april

0 Comments

Yes, de nieuwsbrief is weer boordevol nieuwtjes.
Hanny Ebbers en Peter Verbaanderd zijn de nieuwe auteurs bij Neduboek. Over hen meer in de ‘Specials’
De nieuwste boeken die de revue passeren: Cyrano de Belgerac jr. van Peter den Hollander en Heksenburcht van Joseph Roelands.
Het boek onvoorspelbaar van Lois Blommestein heeft een indrukwekkende boektrailer. Dat maakt haar boek helemaal levendig en geeft de spanning van de verhaallijnen weer.
Gerrit Impens, bekend van zijn boeken ‘Onderweg met Moeder Aarde’, laat iets meer weten over de achtergrond van zijn ecologische boerderij in India.
Enkele boeken uit diverse categorieën krijgen vanzelfsprekend weer de aandacht.
Tot slot: wanneer u uw boek ook op Neduboek wilt posten zodat uw boek extra aandacht krijgt, mail gerust voor de voorwaarden. We vragen geen commissie en steunen het goede doel ‘Kansarme kinderen in Nederland’.
Bent u met een eigen boek bezig en wilt u een redacteur om het boek nog eens goed te bekijken, mail dan gerust naar info@neduboek.nl

Veel leesplezier
Neduboek helpt!

Specials

Hanny Ebbers – Allemaal mee

Hanny Ebbers

Ik ben Hanny Ebbers, leerkracht, en ik heb een kinderboek geschreven met de naam: ALLEMAAL MEE. Het idee ontstond, toen in 2012 alle basisscholen in Nijmegen een boekenpakket kregen van de GGD. De boeken waren bestemd voor onder-, midden-, en bovenbouw en hadden allemaal een link met seksuele diversiteit. Ik was betrokken bij de keuze van de boeken, al was er toen weinig te kiezen.
Een aantrekkelijk boek was ‘Koning zoekt koning’. Dit ging over een koning die wilde trouwen en koos voor een prins.
In die tijd had ik groep 1 / 2 en miste verhalen, waarin kinderen met bijvoorbeeld twee mama’s zich konden herkennen en waarin kinderen met een vader en een moeder zagen, dat ouders ook twee moeders of
twee vaders kunnen zijn. Ik besloot zo’n kinderboek zelf te schrijven. Het werd een boek met 15 (voorlees)verhalen over drie ondernemende kinderen, geschikt voor de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar. De 8-jarigen lezen het zelf. Via de verhalen kunnen kinderen langere tijd meeleven met het gezin.
Esther van Casteren, de illustrator en ook leerkracht en kunstenaar, heeft gezorgd voor innemende en vrolijke afbeeldingen op elke bladzijde. Ze dragen de verhalen.
Er zijn nog geen vooroordelen, wanneer kinderen op jonge leeftijd kennismaken met diversiteit in gezinsvormen. Juist het terloopse feit van de twee moeders in het boek (die ook twee vaders hadden kunnen zijn of een vader en een moeder) benadrukt dat alles kan, wanneer er liefde en respect is.

Peter Verbaanderd- Als ik je nu moest zeggen hoeveel ik van je hou …

Ik ben trots om te vertellen dat mijn boek, ‘Als ik nu moest zeggen hoeveel ik van je hou…..’ is gepubliceerd!
Auteur worden is altijd al een droom van me geweest en het is een ongelooflijke ervaring om die droom te realiseren, aldus Peter Verbaanderd.
Deze zeer indrukwekkende biografie gaat over een man met autisme wiens vrouw een zeer grote kinderwens heeft.
Hij besluit voor zijn vrouw te kiezen en ondervindt de leuke en spannende momenten van het vaderschap. Hierbij ontstaat de angst of het kind wel van hem houdt, en of hij hierdoor wel van het kind kan houden.
Door middel van een hulpverlenende instantie komt hij erachter dat de liefde van het kind voor de vader enorm groot is en dan durft hij ook van het kind te gaan houden.
Al deze angstige en zeer bijzondere momenten worden weergeven via zeer aangrijpende verhalen en mooie, ontroerende gedichten.
‘Als ik nu moest zeggen hoeveel ik van je hou…’ is zo puur en natuurlijk geschreven dat iedere ouder bij het lezen ervan menig traantje wegpinkt…

Nieuwe boeken

Peter den Holland presenteert zijn nieuwste boek ‘Cyrano de Bergerac jr.

Peter is een bekend auteur op Neduboek. Als voormalig docent Nederlands schrijft hij
zeer divers en eigentijds verhalen.
Geniet ervan.

Samenvatting
Cyrano de Bergerac .jr speelt zich af op een modern kantoor. Cyrano jr. wordt verliefd op Roxanne, die op haar beurt verliefd is op collega Christiaan. Over en weer wisselen de drie gedichten uit om elkaar de liefde te bekennen. Als Christiaan onverwacht wordt overgeplaatst, grijpt Cyrano zijn kans Roxanne voor zich te winnen.
In Cyrano de Bergerac jr geeft Peter den Hollander een inventieve draai aan Edmond Rostands beroemde toneelstuk uit 1897. Het is het zesde klassieke verhaal waar de auteur een eigentijdse, sprankelende variant op schreef.


Joseph Roelands over het proces van schrijven tot boek. (Blog)

Men stelde mij ooit de vraag; ‘waar droom je van, als je groot droomt?’ NU droom ik over het verzinnen van verhalen. Dat gaat me redelijk makkelijk af. Of dat vermakelijke verhalen zijn of niet, laat ik aan het oordeel van andere over, maar ik vind het leuk om te doen en het ene na het andere verhaal wordt opgeschreven.
Na het boek ‘Gebroken zandloper’ komt binnenkort boek 2 uit ‘Heksenburcht’
Dit boek heeft iets meer woorden dan deel 1. Niet eens zo heel veel meer, ze zijn goed vergelijkbaar. Pak ‘m beet, zo’n 150.000 woorden. Maar, parallel aan dat ik die schreef (in eerste opzet), deed ik mee aan een aantal schrijfwedstrijden, schreef ik blogs, ben ik bezig met een fantasy manuscript en is ook de aanzet tot deel III al gemaakt. Ik denk dat ik, zonder te overdrijven, in die 6 maanden, welke ik grofweg over deel 2 gedaan heb, meer dan 400.000 woorden geschreven heb, bijna drie keer zoveel. En ook parallel aan de huidige redactionele werkzaamheden, gaat (ter afwisseling) het creatieve schrijven gewoon verder. En komen er makkelijk nog eens de helft zoveel woorden bij, op de stapel.
Maar als ik dan zie, voel, merk, weet, dat ik voor deze 150.000 van dit ene boek, ook nog eens een maand of 4, met minimaal net zoveel uren per dag, aan het redigeren ben (ik ben nou eenmaal geen talenwonder die foutloos schrijft), dan is de som snel gemaakt. Ik schrijf sneller en meer, dan ik ooit zal kunnen uitgeven.
Dus waar droom ik van? Dat antwoord zou veranderd moeten worden in; ‘dat ik alleen nog maar hoef te schrijven/verzinnen’, en het daarna los kan laten. Het hele proces daarna, uit handen genomen en ik er gerust op kan zijn dat mijn verhaal zal worden uitgebracht, in een versie waar ik nog steeds achter sta en trots op ben.
realiteit
Maar ja, zo werkt het niet. En begrijp me niet verkeerd. Ik vind het redactie werk niet eens erg om te doen, of overbodig of irritant. Nee hoor, ook van dit deel van het proces kan ik echt wel genieten, als je je verhaal steeds beter ziet en voelt worden. En je wilt je lezers toch ook enige kwaliteit bieden. Het gaat weliswaar om het verhaal, maar je wilt ze niet verliezen door een (te) lage kwaliteit van dit deel van het uitgeefproces.
Als er geen verhalen in mijzelf zouden borrelen, en dat doen ze, voortdurend, dan denk ik dat ik zelfs een hele gelukkige tijd zou kunnen hebben om andere schrijvers te helpen bij deze hele worsteling. Het is echt leuk … maar … en dat zal iedereen begrijpen, denk ik; niet zo leuk als het weer creëren van een nieuw verhaal.
Vandaar dat ik, zoals ik al schreef, ook tijdens de redactie maanden, mezelf af en toe afleid, met een paar uurtjes heerlijk doorschrijven aan een sprookje, een gedicht of een volgend boek. En dat maakt de spiraal alleen maar lastiger. Als ik met de redactie begin, in het voorbeeld van aantallen hierboven, werk ik aan 150 woorden van elke 400 die ik er schreef. De andere 250, blijven hangen in de ‘eerste’ fase. En door mijn ontspannings-uitstapjes tijdens het redigeren, zijn er aan het eind van de redactie alweer meer bijgekomen. Dan is die 400 uitgeroeid naar 600, waarvan er dan 150 ‘publiceerbaar’ zijn.
En dan begint het weer van voren af aan. De stapel aan mijn rechterhand groeit. De (veel kleinere) stapel aan de linkerhand, kan bijna naar de drukker. Ik zou bijna hopen op een paar maanden een ‘writersblock’ … Nee, liever niet.

Boektrailer ‘Onvoorspelbaar’ van Lois Blommestein

Enkele maanden geleden heeft Lois haar boek ‘Onvoorspelbaar’ uitgegeven.
Om je helemaal in de stemming te brengen kunt u hier de boektrailer bekijken.
Nieuws:
In de maand mei/juni komt haar eerste deel uit van een triologie.
De titel houden we nog even geheim. Binnenkort laten we de cover zien. Het wordt weer heftig!

Gerrit Impens -Land, Boer en Mens

Gerrit Impens is boer van een ecologische boerderij in India.
Stichting Thiru Valagum Farm Terneuzen is leven geroepen en staat in dienst van de ecologische familie en zorgboerderij in India waar Gerrit boer is
In het youtube filmpje ‘Het verzorgen van ons initiatief Thiru Valagum Farm’ hoort u hier meer over.
Op de website www.heilzame-aarde.nl leest en leert u hier alles over.
Met de verkoop van zijn boeken steunt hij de stichting en zijn boerderij. Draagt u een warm hart toe aan de ecologische landbouw dan zijn donaties zijn welkom. Koop een van Gerrit zijn boeken en u steunt hiermee ook de boerderij. Onderweg met Moeder Aarde deel 1,2 en 3 (zie hieronder)
Wilt u Gerrit Impens volgen door middel van zijn auteursblog gerrit.impens.auteursblog.nl

‘Het spel is uit’ – van Mariska Noordeloos

Samenvatting van ‘Het spel is uit’
Na een moeilijke periode gaat Ellis, samen met haar hartsvriendin Monique, voor een weekje zon en ontspanning, naar een hotel in Egypte. Wanneer Monique niet terugkeert na een afspraak met de leverancier van toeristische dvd’s, slaat de paniek toe. Linda, de manager van het hotel en vroegere klasgenoot van Ellis en Monique, staat Ellis bij als blijkt dat Monique ontvoert is. Zal Ellis haar vriendin nog terugzien? Het spel is uit is een bloedstollend verhaal over uitbuiting, mishandeling, moord en wraak. Maar ook over innerlijke kracht, liefde en vriendschap. Mariska Noordeloos (1970) heeft een cafetaria in het Noord-Hollandse Andijk. Ze is getrouwd met Wilbert en samen hebben zij twee zoons. In 2017 debuteerde zij met Het spel is uit. Sindsdien zijn er al verschillende -enthousiast ontvangen- thrillers van haar hand verschenen en is dit de verbeterde heruitgave van haar debuut.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *