Nieuwsbrief febr

0 Comments

Met trots presenteren we de boeken van Neduboek. Voel je vrij om op de website verder te neuzen naar alle categorieën. Wil je graag iets over redactie van je eigen boek weten lees dan even Tips and Tricks voor de start van het redigeren bij je eigen boek. Je kunt je opbouw van je boek in 3 fasen zien.
Wil je graag hulp bij de redactie van je boek, mail dan info@neduboek.nl
Wil je precies weten hoe het zit met aanhalingstekens? klik dan even op de website onder de knop NIEUWS.
Verder vragen we kort aandacht voor de nominaties van de shortlist bij the Indie Awards.
Veel leesplezier!

The Indie Award
The Indie Award heeft haar shortlist klaar zodat je kunt stemmen op:
Wat is het beste boek in 2021?
Wat was het meest leerzame boek in 2021?
Mooiste Kinderboek in 2021?
Mooiste cover in 2021?
Help je favoriete selfpublishing schrijver van 2021: breng dan je Stem uit!
Stem hier!

Aanbieding redactie ‘snelscan
Wil je een Snelscan voor je boek dan kun je dit deze maand voor €10,00 tot 1000 woorden.
Zou je controle op typ/schrijffouten willen voor je boek dan kan dit al voor 40.000 woorden €75,00 en 80000 € 150,00
Heb je liever begeleiding in fase 1 en 2 dan komen de prijzen hoger te liggen i.v.m. de bewerkelijkheid.
Informeer vrijblijvend voor het redigeren van je boek.

Kinderboeken

Amy op zolder – Sst, niet doorvertellen!

Auteur: Eveline van Dienst
ISBN: 9789464318197
€ 15,50

Samenvatting
Amy wie?
Amy is een stoere meid van vier jaar oud.
Ze vindt het leuk om op de zolder te zijn.
En spannend, omdat het er donker is.
Alleen dikke pech voor Amy: zij mag niet alleen op de zolder komen.
Maar ze gaat toch… Stiekem…

Charly gaat op reis

Auteur: Mireille van Yperen
ISBN:9789083041001
€ 12,00

Samenvatting
Dit boek is geschreven voor jonge kinderen om te laten zien dat spinnetjes eigenlijk helemaal niet zo eng hoeven te zijn. Maar ook dat je dromen volgen, of een avontuur beleven niet eng hoeft te zijn.

De zoektocht van Ziggy en Zara

Auteur: Gerda van Leeuwen
“Als we de oceanen schoon willen houden zullen we de vissen stemrecht moet geven.” GodeLiva-Uleners (Vlaams jeugdschrijfster)

Samenvatting
Ziggy en Zara zijn twee zeepaardjes die in de Caribische zee leven, samen met alle andere zeedieren. Op hun zoektocht naar een schone plek voor hun baby’s, ontmoeten ze de andere bewoners van het koraalrif. Allemaal maken ze zich zorgen over de vervuiling in de oceaan. Daarom gaan Ziggy en Zara op zoek naar een oplossing. Zullen ze uiteindelijk een schone plek voor hun baby’s vinden?

Sem en Jazz gaan naar Suriname Een Kinderhuis in nood

Auteur: Olivia Smith
ISBN: 9789083177915
€14.95

Samenvatting
De opa en oma van Sem en Jazz zijn een jaar geleden naar Suriname vertrokken. Gelukkig kunnen de kinderen regelmatig met hun grootouders videobellen. Tijdens het bellen vertelt oma vaak over haar werk in het Kinderhuis “Gado Pikin”. In de meivakantie gaan Sem en Jazz naar Suriname. Ze vinden het een avontuur om voor het eerst te reizen met het vliegtuig én om eindelijk opa en oma te bezoeken in Suriname. En alsof dit allemaal niet spannend genoeg is, zegt oma twee maanden voor hun vertrek dat het Kinderhuis in grote nood verkeert. Sem en Jazz willen graag helpen. Zal het ze lukken?


De Bosridders en de menwedstrijd
ISBN: 9789464067101
Auteur: Monte Visser
€ 14,95 (paperback)

Samenvatting
Daan en Kevin wonen bij een groot bos. Hun ouders hebben een kampeerboerderij en een manege
met een koetsenbedrijf. Zij hebben twee paardjes, Marshall en Kid. Alle dagen hebben ze daar veel
plezier mee. Zij noemen hun paardenteam de Bosridders. Nu willen zij mee doen aan een
marathonwedstrijd. En als ze daar lekker voor aan het trainen zijn in het bos komen zij een hele grote
stapel afval tegen. Dat is gestort door gemene mensen en mag natuurlijk niet. Als Daan en Kevin
de daders tegen komen gebeurt er van alles. Hoe dat af loopt en of ze de wedstrijd winnen?
Spannend joh.

Algemeen.
Lezersdoelgroep: t/m 14 jaar én de beperkte mens.De Tjotten uit Broebas
Auteur: Sylvia van Herpen
ISBN nr: 9789083053745

Samenvatting
Tjotten uit Broebas is een spannend verhaal. Zodra je in het boek begint kun je deze niet meer wegleggen.
In een land hier ver vandaan wonen de Tjotten in Tjottenland. Dit Tjottenland is verdeeld in zeven staten. Elke staat heeft maar één dorp met aan het hoofd een oude wijze. Elk dorp heeft ook zijn eigen wapenschild, die wat zegt over het dorp. Tjotten zijn een vriendelijk volk en er heerst geen oorlog of armoede. Ze helpen elkaar als er onverwachts iets zou gebeuren. De Tjotten onderling helpen elkaar ook. Ze eten eigenlijk altijd samen omdat ze erg van gezelligheid houden.

In het dorp Broebas is er iets geheimzinnigs aan de hand. Er verdwijnen Tjotten op mysterieuze wijze. Radeloos stoppen ze de koppen bij elkaar. Er zit maar een ding op, de Tjotten moeten Broebas verlaten en hulp zoeken bij de andere dorpen. Het dorp wat het dichtst bij Broebas ligt is Lubas. Lubas is het grootste dorp van Tjottenland. Lubas heeft ook als enige een echt kasteel. Het gevaar is té groot en de andere dorpen worden dan ook gewaarschuwd.

Zijn de Tjotten slim genoeg om hun dorp weer te veroveren? Of zijn ze voor altijd hun mooie dorp kwijt?

Paul de slak
ISBN 978-90-830712-13
Auteur: Eefke Peeters

Paul, de Slak is een prentenboek van Eefke Peeters met illustraties van haar dochter Sira (13). Het heeft een mooie harde cover is 21 bij 21 centimeter en heeft 36 pagina’s binnenwerk boordevol prachtige kleurrijke illustraties. Mooi om voor te lezen en leuk voor kindjes die net zelf kunnen lezen.

Paul, de Slak is verdrietig. Hij voelt zich helemaal niet thuis in het park waar hij woont.
Op een dag gaat hij op zoek gaat naar een plekje waar hij zich wel thuis voelt. Hij komt allerlei dieren tegen waar hij welkom is om binnen te komen kijken.
Voelt Paul zich denk je thuis in een vogelnest of bij de mieren onder de grond?
Lees snel mee om te kijken of Paul uiteindelijk een plekje vindt waar hij zich thuis voelt.

Met de aankoop van dit boek doneer je een gedeelte aan de Voedselbank Land van Cuijk.
Meer weten? www.voedselbanklandvancuijk.nl

Thrillers

Blauwe bonen

Auteur: Terrence Lauerhohn
ISBN: 9789492551818

Samenvatting
Blauwe bonen: Aan mijn ontreddering Men zegt over mij dat ik een monster onder mensen ben… Genade, het woord ken ik, de betekenis eveneens, en verschillende synoniemen. Daar houdt het op, voor mij is het verder een onbelangrijk woord. Ik ben doof voor de schreeuwers in mij. Zoek in mij, maar ik beloof u een hopeloze speurtocht naar menselijkheid. Weeg mij en mijn loden hart zal u verpletteren. Verander mij, het zal uw laatste daad zijn. Ik heb mijn leven lief zoals het is, donker en eenzaam. (De Crooner) Daer gy in ‘t geraes en gedonder van ‘t geschut moet staen, dat u de blauwe bonen om de ooren vliegen. (Desiderius Erasmus) ”Een intrigerend en meeslepend verhaal over een wereld die we zelden zien.” (auteur Anthonie Holslag) Terrence Lauerhohn: Terrence Lauerhohn is geboren in 1960 en lag toen in een Brabantse wieg te ‘s Hertogenbosch. Tegenwoordig woont hij in Rilland (Zeeland). Pas op 51 jarige leeftijd is hij gaan schrijven. Met zijn donkere pen weet hij Thriller – en horrorliefhebbers tot op de laatste punt geboeid te houden.

De rest van de waarheid
Auteur: Jagritta Olthof
ISBN: 9789082931310

€ 19,95

Samenvatting
De rest van de waarheid begint met de vraag: “Waarom ben ik hier?” Als het tot Charlotte van Ruysdael doordringt dat ze in de twijfelaar ligt van haar vakantiehuis op Texel, ze uit het niets hier blijkt te zijn terechtgekomen, moet ze alle zeilen bijzetten om de ontspoorde film in haar hoofd weer op de rails te krijgen. Wanneer ze ontdekt dat haar vriendin, van wie ze een aantal dagen eerder afscheid heeft genomen, vermoord is aangetroffen, begint haar geestelijke strijd. Wat is er met haar gebeurd en waarom kan ze het gat in haar geheugen niet vullen? Is zij de moordenaar van haar beste vriendin? Maar hoe dan? En waarom? De onzekerheid over haar betrokkenheid bij deze moord doet haar in eerste instantie het land uit vluchten. Wat wil de ‘vrouw in het zwart’ van haar, die haar tot in het buitenland blijkt te zijn gevolgd? Tijdens verwoede pogingen om de ontbrekende schakels in haar brein terug te vinden, wordt ze geconfronteerd met kwelgeesten uit haar verleden. Het wankele evenwicht waarop ze geestelijk balanceert is voor haar zenuwslopend. Haar leven raakt langzaam in onbalans. Een onverwachte gebeurtenis laat haar een kant van zichzelf zien waarvan ze schrikt. Wanneer ze ‘haar’ waarheid omtrent de moord op het netvlies krijgt neemt ze een krankzinnig besluit.

De toekomst

Auteur: Anna Lascaris
ISBN: 9789402173529

€ 25,70

Samenvatting
Bertha, een kreupel meisje, ziet op een nacht vanuit haar slaapkamerraam mensen met zware balen de lege boerderij naast haar ingaan. Als ze weg zijn, gaat ze op onderzoek uit en vindt ze in de stal van de boerderij zes balen met geld. Wanneer het vele miljoenen blijken te zijn, steelt ze het en verdwijnt ze ermee naar Amerika. Daar ondergaat ze een metamorfose en wordt ze een geliefd model. Maar als ze gechanteerd wordt en de mannen waarvan ze het geld heeft gestolen haar vinden, wordt ze gedwongen te moorden en te bedriegen om haar identiteit geheim te houden.

Het Kunstgebit
Auteur: Berend Huisjes
ISBN 9789464035360
€ 17,99

Samenvatting
Paul en zijn tweelingbroer Jo zijn opgegroeid in Rotterdam. In een wijk, met veel kroegen en bordelen, dronken zeelui en aan drankverslaafde ouders met een eigen café. Niet bepaald een kindvriendelijke omgeving. Paul en Jo leefden veel op straat en na het overlijden van beide ouders werden ze in huis opgenomen bij de eigenaar van een boksschool. Paul werd een zeer succesvol bokser. Maar zoals bij tweelingen wel vaker gebeurt, ze verwisselden wel eens hun namen, niet altijd met onschuldige gevolgen.
Manipulaties in de bokssport, overval op een casino hebben er mede toe geleid dat één van de tweelingen geruime tijd in het buitenland heeft gewoond en daarna in Middelburg is gaan wonen. Op een gegeven dag werd hij als dode aangetroffen in een Middelburgs Café, vermoedelijk een misdrijf.
Groots onderzoek, veel mogelijke daders met verschillende motieven en een zeer verrassende en bijzondere ontknoping.

Storm in een glas wijn

Auteur: Petra Heckman
ISBN: 9789491777813

€ 15,95

Samenvatting
Storm in een glas wijn is het verhaal van twee dertigers: Tanja en Ronald Dijkema. Hun leven komt na een onverwachte erfenis totaal op zijn kop te staan. Ronald, die worstelt met problemen uit zijn verleden, besluit zijn baan grotendeels op te geven. Hij kiest ervoor om huisman te worden.
Al spoedig blijkt dat deze ommezwaai niet de rust en vrede brengt, waar hij zo naar verlangt en hij wordt ziek. De weg naar herstel is lang en het huwelijk van Tanja en Ronald belandt daardoor in zwaar weer.
Praten met en luisteren naar elkaar lukt niet meer en het stel stevent af op een enorme huwelijkscrisis. Lukt het Tanja en Ronald hun huwelijk te redden?
Een boeiend verhaal vol emotie, vermengd met humor en romantiek.
Petra Heckman debuteerde in 2016 bij Droomvallei Uitgeverij
met Storm in een glas wijn. In 2018 verscheen het vervolg Vlinders in de storm bij Uitgeverij EigenZinnig, gevolgd door deze geheel herziene versie van Storm in een glas wijn.

Auteur: Petra Heckman
ISBN: 9789463900676
€ 14,95

Samenvatting
Lana, eigenaresse van een kleine kapsalon, wordt onverwacht geconfronteerd met een man die alles weg heeft van een zwerver. Tegen wil en dank raakt ze betrokken bij zijn leven. De man lijkt haar te kennen, maar Lana heeft geen idee wie hij is, al meent ze zo nu en dan wel iets bekends te zien. En dan is er ook nog Gido, een knappe man, die ze tijdens haar vakantie in België ontmoet. Het is liefde op het eerste gezicht, maar het verleden van Gido en de situatie, waarin Lana verzeild raakt, zorgen er voor dat het stel onzeker om elkaar heen blijft draaien. Dan gebeurt er iets, waar niemand rekening mee heeft gehouden en staan hun levens – vooral dat van Lana! – op zijn kop. Verknipt is een spannende feel good roman.

De Schaduw van de zon

auteur: Miranda Vos-Damen
ISBN: 9789083136219
€ 16,95

Samenvatting
Zon, zee en strand. Een nieuw begin, een nieuwe start. Amanda en Mitchell zijn voor de Yakuza gevlucht en willen ergens anders een nieuw leven opbouwen. Ze huren een huisje aan het strand. Naast hun staat een gigantisch groot strandhuis. Al gauw komen ze in contact met de bewoners van dit huis. De man blijkt Mitchells baas te zijn waar hij voor is gaan werken in de autogarage om auto’s te pimpen voor illegale straatraces. Amanda kan het goed vinden met de vrouw van het strandhuis en gaat er als schoonmaakster werken. Maar zijn die mensen wel zo aardig als dat ze zich voordoen? Ze doen steeds meer ontdekkingen over hun en belanden in een benarde situatie. Wanneer ze van het ene verlost worden, liggen er nieuwe gevaren op de loer als ze denken veilig terug te kunnen gaan naar het bos.

Gebroken Zandloper

Auteur: Joseph Roelands
ISBN: 9789403626802
€ 22,49

Samenvatting
Door de ogen van de hoofdpersoon (ik-vorm), een jonge vrouw van 32, volg je haar leven gedurende ongeveer een maand, waarin haar leven op de kop wordt gezet. Ze raakt door toedoen van haar grootvader verwikkeld bij een spannend avontuur, waardoor zij ook zelf een spirituele en seksuele groei doormaakt. Samen met de mensen die zij op deze persoonlijke reis tegenkomt, komt ze erachter welke innerlijke kracht er in haar schuilt. Hoewel het boek de kenmerken heeft van een esoterisch avontuur, is het ook een echte FeelGood, met een dosis erotiek. Een zomers verhaal, die je vanaf de eerste bladzijde zal ontspannen.

De moord opeen vampier

Auteur: Marco Ludema
ISBN: 9789464313703
€ 20,99

Samenvatting
Het rustieke dorpje Fliersom, wat in de pers bekendstaat als “de tweede Hof van Eden”, schrikt op wanneer de illustere miljonair en filantroop Simon Tersteeg dood wordt aangetroffen in één van haar hotels. Bij het onderzoek vindt de politiemacht een houten staak in zijn borst en een agenda met gecodeerde namen. Commissaris Max Gerritsen wordt op de zaak gezet, met als doel de namen te ontcijferen en de moordenaar te vinden. De plaatsen Fliersom, Volkertsen en Maviere vormen het decor van deze spannende detectivethriller, die het levensverhaal van Tersteeg, de Vampier van Volkertsen, blootlegt.

Pieters Pad

Samenvatting ‘Pieters pad’
Auteur: Berend Huisjes
€ 18,50

Pieter opgegroeid in Drenthe, verhuisd naar Zeeland heeft een zeer bijzonder levenspad, zowel zijn eigen levenspad, alsook de mensen die hij ontmoette. In Middelburg ontmoet hij Evert, een vroegere plaatsgenoot uit Hoogeveen. Mede door eigen ervaringen kan Pieter Evert helpen om misstanden op zijn werk voor het voetlicht te brengen. Zowel Pieter als Evert trouwen met een Middelburgse en vooral bij Evert dreigen er problemen door ethische kwesties.
Heftige gebeurtenissen, conflicten, het oorlogsverleden van zijn vader en ingrijpende gezondheidsproblemen bepalen uiteindelijk de weg die Pieter gaat bewandelen. Met vallen en opstaan, komt Pieter tot de ontdekking, mede aangemoedigd door zijn omgeving dat schrijven van korte verhalen en boeken het liefste is wat hij doet. Heftige verhalen en humor wisselen elkaar af.
Dit boek, deels autobiografisch en deels fictie, eindigt met deze nieuwe weg in zijn leven, door als ruim zeventig jarige te besluiten boeken te gaan schrijven.

Moedermoord

Auteur: Camille Jacobs
ISBN: 9789464029840
€ 22,00

Dit is het vierde boek van Camille Jacobs. Een leuke mengeling van fictie en non fictie, met een vleugje historie. De onderwerpen die hij aansnijdt zijn zeer verrassend te noemen. Alle ingrediënten voor een goed boek zijn weer aanwezig. Gemakkelijk en beeldend te lezen, steeds een spannend onderwerp met verrassende wendingen en zeker een plot dat je bijblijft. Het verhaal begint bij Fons, hij werkt bij Théodore Masy in Houthalen. Welke dodelijke geheimen schuilen in het huis in de Stationstraat? Willem komt voor een onmogelijke dilemma te staan.Als er dan toch geen andere mogelijkheid is, neemt hij een besluit. Soms kan haat te ver gaan…

Op hoeven en hakken

Auteur: Petra Knaapen
ISBN: 9789083184159
€ 18,95

Samenvatting
Dat Maria een groot dierenliefhebber is, dat wist Sjef wel, maar als zij met het idee komt om minivarken Pebbles in huis te nemen, heeft Sjef zijn bedenkingen. Hij gaat uiteindelijk schoorvoetend akkoord. Pebbles krijgt een speciaal plekje in Maria’s hart, maar als haar kinderen én haar man hun huis niet meer met een minivarken willen delen, wordt zij verscheurd door loyaliteit. Maria raakt steeds verder verwijderd van haar gezin en alleen de knappe dierenarts snapt wat zij doormaakt. Maria kan niet anders dan de rotzooi die Pebbles onder het tapijt vandaan haalt onder ogen zien en drastische beslissingen nemen.

Young adult

Lakeside

Auteur: Sabina Nina Stepanovic
ISBN: 9789493210592
€ 19,95

Samenvatting
Lakeside, Verborgen geheimen: Geloof jij in leven na de dood? Salina verhuist naar een andere stad. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat er iets niet klopt. Haar klasgenoten gedragen zich vreemd, thuis verplaatsen objecten zich plotseling en vanuit het niets duiken mysterieuze schaduwen en stemmen op. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Zou het kunnen dat haar klasgenoten iets hebben gedaan in het verleden? Een fantasieverhaal met bovennatuurlijk tintje.

Valsheid in geschrifte

Auteur; Peter den Hollander
€ 14,95

Theo schrijft een roman over de jonge Eveline, die met haar alter ego een traumatische ervaring beleeft. Terwijl ze herstelt van de gebeurtenissen doet ze een verbijsterende ontdekking die haar identiteit volledig op zijn kop zet. Tijdens het schrijven aan zijn boek stuurt Theo brieven naar Iona, een Griekse vakantieliefde die hij moeilijk kan vergeten. Als hij haar vervolgens nareist, loopt hij op een terras in Leonidion Eveline tegen het lijf. In de schaduw van het terras schrijft een schrijver de laatste scène van de roman. In Valsheid in Geschrifte wordt de lezer op geraffineerde wijze door een labyrint van fictie en werkelijkheid meegenomen.

Promotie: Valsheid in geschrifte

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *