Gerda van Leeuwen

Auteur van het kinderboek Op zoektocht naar Ziggy en Zara

Van Illustrator tot auteur

Mijn naam is Gerda van Leeuwen.
Ik werkte voornamelijk met aquarelverf, acryl en olieverf.
Sinds kort creëer ik ook digitale illustraties met procreate. Ik zie het als een uitdaging elke keer de ‘ziel’ van mijn onderwerp te vangen en weer te geven.
Mijn werk is te typeren als ‘realistisch’ met een knipoog. Met mijn ontworpen karakters, voornamelijk uit de dierenwereld, probeer ik met een subtiel lijnenspel de vorm en het karakter van het onderwerp weer te geven. Ik heb ook diverse werken in opdracht gedaan zoals bijvoorbeeld voor een serie kinderboeken heb ik met aquarellen de illustraties verzorgd.

“De zoektocht van Ziggy en Zara” is mijn eerste uitgave met digitale illustraties. Het verhaal beschrijft de zoektocht naar een schonere leefomgeving voor de Zeepaardjes Ziggy en Zara. Op hun reis komen ze allerlei andere dieren en vissen tegen die ook op het koraalrif wonen. Het verhaal is vanuit het perspectief van deze zeedieren geschreven.

Het is mijn passie om kinderen op een speelse manier te betrekken bij de milieuproblematiek en inzicht te kunnen geven dat alle kleine stapjes die wij kunnen maken al heel veel kunnen helpen.

Bekijk de boek(en) van Gerda in de Boekenwinkel