Petra Knaapen

Op hoeven en hakken
Debuut van Petra Knaapen

Heerlijk vond ik het om anekdotes te vertellen over Pebbles aan klanten, wanneer ik aan het werk was in mijn kapsalon. Gierend van de lach opperde een klant: Peet, je moet een boek hierover gaan schrijven.
Als jong meisje vond ik het heerlijk om opstellen te schrijven en in mijn pubertijd schreef ik met veel passie gedichten. Vooral over verliefd zijn. Die opmerking van mijn klant bleef doorsudderen in mijn hoofd en ik besloot om een workshop: Spannend schrijven van Marelle Boersma te gaan volgen. Van het een kwam het ander en het idee voor dit boek was geboren. De schrijfvakanties volgden en onder begeleiding van schrijfcoach Elena Bevenuti is mijn roman een feit geworden.

Waarom dit boek?
Dit boek kan op meerdere manieren gelezen worden en daarom ben ik ervan overtuigt dat mijn boek, die een boodschap uitdraagt, meerder doelgroepen kan bereiken. Een minivarken lijkt heel leuk, maar het vergt enige kennis wil je dit diersoort in huis kunnen houden. Je kunt met verschillende aspecten te maken krijgen en dat heb ik mijn boek onder de aandacht gebracht.
Ik doneer één euro van ieder verkocht aan de hobbyvarkenvereniging, omdat zonder hun goede inzet en liefde voor de minivarkens, er een hoop narrigheid bespaart wordt.

Maar ook het lege nestsyndroom, de midlifecrisis en zeker niet te vergeten oude trauma’s komen uitvoerig aan bod. En wat gebeurt er dan in een gezin, als je elkaar niet meer begrijpt of niet meer wilt begrijpen. Ik denk dat dit voor veel lezers herkenbare situaties zijn, want wat doe je als je geconfronteerd wordt met invloeden van buitenaf, waar je geen vat meer op hebt.

Humor
Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik van humor hou, zonder dit is het leven saai. Het houdt mij op de been en ik probeer altijd het positieve te zien, al lukt dat natuurlijk niet altijd. Dit boek kon ik niet schrijven zonder de nodige portie humor en de daarbij behorende emoties.

Vriendschap
Is voor mij heel belangrijk. Ik hou van mijn vriendinnen en in mijn boek is het heel een belangrijk onderwerp. Een vriendin waarmee je lief en leed deelt, ook als het allemaal niet zo lekker loopt, en je eerlijk tegen elkaar moet zijn.

In het dagelijks leven
Ben ik getrouwd, moeder en oma. Mijn dagen vul ik met werken in mijn kapsalon/nagelsalon, schilderen, schrijven, powerwalken en fotograferen. Ik kom tot rust in de natuur en als dierenliefhebber vind ik het erg ontspannend om het gedrag van dieren te observeren met uiteraard, mijn camera.

Bekijk haar boek in de boekenwinkel