Nieuwsbrief Maart 2021

0 Comments

Kort over Neduboek
Neduboek is een online boekenwinkel van alle nieuw uitgegeven boeken. Boeken in eigen beheer hebben soms een steuntje in de rug nodig.
Wie wil er geen eerlijke prijs voor de auteurs. Marketing is een taak op zich. Het initiatief voor Neduboek is ontstaan doordat de auteur Renata Dekker gemerkt heeft dat de opbrengst van boeken voor de schrijvers marginaal is. Veel kosten gaan naar de uitgevers en boekhandelaren. Hoewel Neduboek niet haar bedrijf is, is het idee om een online boekenwinkel Neduboek te openen voor schrijvers goed ontvangen.
Schrijvers behouden hun volledige auteursrechten en krijgen een eerlijke prijs voor hun boek. ‘Ere wie ere toekomt’, zo gezegd.
Alle categorieën zijn aanwezig. Iedere auteur krijgt zijn eigen pagina. Op deze pagina kan de auteur zijn verhaal kwijt. Wie hij/zij is en hoe hij/zij aan het idee gekomen is om het boek te schrijven.
Iedereen mag zijn boek aanbieden. Voor € 1,- wordt er reclame gemaakt voor het individuele boek. Meer weten info@neduboek.nl

Schrijfster Renata Dekker van kinderboeken serie ‘Aapje’

De schrijfster Renata Dekker is als voormalig kleuterleidster en directeur van diverse basisscholen in het noorden van Nederland zeer betrokken bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Ze is enthousiast voorstander van spelenderwijs leren. Het thuisonderwijs heeft haar gebracht om kinderboekjes te ontwikkelen waarbij kinderen naast leesplezier ook nog spelenderwijs te leren. Wanneer kinderen zich prettig en gezien voelen ontwikkelen ze zich ook naar hun mogelijkheden is haar overtuiging.
Aapje is heel nieuwsgierig en zeer leergierig.
Samen met zijn moeder en vrienden ontdekt hij al spelende allerlei begrippen. In het boekje staan diverse optie om als leerkracht of als ouder nog meer uit het verhaal te halen.
De boekjes zijn door het grote formaat ook zeer geschikt om in groepen voor te lezen.
Het idee is ontstaan tijdens het begin van de corona, maart 2020.
Ze heeft zich voorgenomen dat een deel van de opbrengst ten gunste komt aan het doel; Kansarme Kinderen in Nederland.
Inmiddels is ze met het vier deeltje bezig Aapje en het woordenspel.
In dit boekje spelen Aapje en zijn vrienden allerlei woorden samen te voegen. Een kort stukje uit de tekst:
Als ik nou eens ‘Dino’ heette en mijn achternaam was ‘Saurus’.
Weet je hoe ik dan zou heten? Juist precies ja, ‘DINOSAURUS!’

Dit taalspel heeft Renata vaak gebruikt in haar kleutergroep. Leuk om te doen en fijne voorbereidende oefeningen voor het lezen.
Ze hoopt hiermee het voorleesplezier bij kinderen te verhogen en daarnaast kinderen in moeilijke situaties te helpen.

Kinderboek ‘Stip’ is genomineerd bij The Indie Awards
Het kinderboek ‘Stip’ van Eefke Peeters is genomineerd voor de publieksprijs van kinderboeken. Eefke heeft inmiddels ook het boekje ‘Paul de Slak’ uitgegeven. Samen met haar dochter zijn de illustraties ontwikkeld.
Het boek is te bestelling via Neduboek.nl. Neem snel een kijkje
HTTPS://WWW.NEDUBOEK.NL

Peter den Hollander
De boeken van auteur Peter den Hollander zijn in de categorie Young Adults (YA) geplaatst. Tijdens de boekenreis hebben diverse boeken een goede recensie ontvangen. Zeker de moeite waard.
Eén van zijn boeken heet o.a. Valsheid in geschriften.
Waar gaat dit boek over?
Theo schrijft een roman over de jonge Eveline, die met haar alter ego een traumatische ervaring beleeft. Terwijl ze herstelt van de gebeurtenissen doet ze een verbijsterende ontdekking die haar identiteit volledig op zijn kop zet. Tijdens het schrijven aan zijn boek stuurt Theo brieven naar Iona, een Griekse vakantieliefde die hij moeilijk kan vergeten. Als hij haar vervolgens nareist, loopt hij op een terras in Leonidion Eveline tegen het lijf. In de schaduw van het terras schrijft een schrijver de laatste scène van de roman. In Valsheid in Geschrifte wordt de lezer op geraffineerde wijze door een labyrint van fictie en werkelijkheid meegenomen.
Kijk ook op de site voor zijn andere boeken.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *