Nieuwsbrief februari 2021

0 Comments

Alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar.
Enkele onderwerpen krijgen de aandacht. The Indie Awards en twee specials over de schrijfsters van Neduboek: Bianca van Roshum en Eefke Peeters. Veel leesplezier.

The Indie Awards

Even kort aandacht voor de nominatie van dé literaire prijs voor the Indie Awards.
Net als Neduboek zet The Indie Awards Auteurs graag in het zonnetje. The Indie Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij) te belonen The Indie Awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books)

Op de website van The Indie Awards staat de longlist 2020 gepubliceerd.
Vanaf 1 februari kunt u stemmen voor de publieksprijs. https://theindieawards.nl/stem/
U stemt toch ook?

Specials
In de nieuwsbrief van februari komen er twee schrijvers aan het woord. Bianca van Roshum en Eefke Peeters, de schrijfsters achter hun boek.

Bianca van Roshum, schrijver van de boeken ‘Lul ik hou van je’ en ‘Leef hart’.

Bianca van Roshum (1974) is naast haar activiteiten als communicatietrainer en auteur moeder van twee vrolijke tieners. Haar hart heeft ze verknocht aan Zuid-Limburg waar ze in 2001 is neergestreken vanuit midden Nederland. Fietsen en wandelen in het Heuvelland zijn naast reizen en buiten de deur eten haar favoriete bezigheden. Het geeft Bianca voldoening wanneer ze met wijsheid, liefde en enthousiasme een inspiratiebron kan zijn voor anderen. Haar trainingen, boeken en workshops helpen zowel mannen als vrouwen aan het creëren van liefdevol leiderschap in relaties.

Op haar website biedt Bianca vanuit haar online academy Joycademy.nl diverse trainingen in liefde, relatie en communicatie. Inspiratie over het creëren van (meer) relatiegeluk vind je op haar website Relatiegeluk.nu.

Als creatieve doet Bianca haar inspiratie vooral op in de natuur waar ze het liefste is. In de heuvels van Limburg bijvoorbeeld, afgewisseld met zo nu en dan een stranddag. Bianca heeft een laptop lifestyle. Als ze even ruimte heeft voor zichzelf, schrijft ze.

Haar 2e boek Leef hart, is net gelanceerd maar als het aan Bianca ligt, volgen er nog vele boeken. Het script voor boek No. 3 ligt al te wachten op afronding, wederom een praktisch handboek over hoe je jezelf weer samenraapt na een scheiding. Een auto-fictie aangezien Bianca ook haar eigen ervaringen over het leven weer opstarten na haar scheiding deelt met de lezers.

Samenvatting Boek ‘Leef hart

Na het lezen van dit boek ben je bevrijd van gepieker en getwijfel en
weet jij welke stappen je kunt zetten om te gaan leven vanuit je hart.
Een mooi cadeau aan jezelf om meer in verbinding te komen met jouw innerlijke kern. En te gaan leven zoals jij dat wilt.
Wil je dingen in je leven ontwikkelen, veranderen of verdiepen, dan biedt ‘Leef hart’ jou inzicht en inspiratie en ervaar je het als een waardevolle
wegwijzer voor het creëren van intuïtief leiderschap.
Bianca deelt haar ervaringen om kwetsbaarheid als kracht toe te laten.
Zij moedigt jou aan om het pad van je hart te volgen, je eigen koers te
varen en zo in harmonie te komen met jezelf.

Dit boek is jou op het lijf geschreven als je verlangt naar een betekenisvol leven waarin jij volledig jezelf kunt zijn. Waarin je niet langer wilt doorsukkelen, maar je eigen koers wilt varen. Mogelijk ben je op de een of andere manier vastgelopen en wil je weer richting geven aan jouw leven? Dan is nu het moment gekomen om op zoek te gaan naar jouw diepere kern, jouw ware identiteit.

Schrijfster Eefke Peeter en haar kinderboeken: Stip en Paul de Slak

Eefke Peeters (1979) is geboren in Boxmeer, een dorpje in Noord-Brabant. Haar moeder verhuisde naar Groningen, haar vader emigreerde naar Frankrijk en Eefke studeerde onder andere in Amsterdam. Maar toch is ze weer teruggekeerd naar het gemoedelijke van het dorpse. Schrijven was altijd al een uitlaatklep. Ze wilde journalistiek studeren, maar werd twee keer uitgeloot. Ze begon na de eerste afwijzing aan een studie Nederlands. Na de twee afwijzing ging ze naar Schrijversvakschool ’t Colofon.

‘Ik vond weinig creativiteit in de studie Nederlands. Uiteindelijk ben ik toch als journalist begonnen en als snel werd ik columnist. Mijn eerste column schreef ik toen ik zwanger was van mijn oudste dochter die dit jaar 18 is geworden! Voor regionale bladen, maar ook nog steeds wekelijks op het regioplatform www.landvancuijk.nl en op www.goednieuws.nl. Eerder heb ik mijn columns gebundeld en uitgebracht. Ook ben ik sinds 2018 al aan het werk aan een boek over geluk. Dit heeft vele bronnen en wetenschappelijk onderzoeken en is dus ook echt een jarenplan. Dit doe ik samen met de Nijmeegse socioloog Lerrie Grooten.

In 2020 heb ik twee kinderboeken uitgebracht.
Het eerste boek heet Stip en heeft illustraties van Maud Timmers. Het tweede boek heet Paul, de Slak en mijn jongste dochter Sira (13) heeft hier de illustraties voor gemaakt. Beiden boeken zijn 21 bij 21 centimeter met een mooie harde cover en boordevol prachtige kleurrijke tekeningen. Het zijn een mooie boeken om voor te lezen, maar ook leuk voor kinderen die net zelf kunnen lezen. Stip is genomineerd voor de Indie Awards.

Over Stip
Stip is verdrietig. Hij voelt zich zo anders dan de rest. Hij is een lieveheersbeestje met maar één stip.
Eén miezerig stipje. Terwijl zijn andere dierenvriendjes vol met strepen, ringen of vlekken zitten. Maar dat is het! Hij gaat gewoon zijn vriendjes om hulp vragen. Misschien weten zij wel hoe hij aan meer stippen kan komen! Vlieg jij mee met Stip, op reis naar het antwoord?

Met de aankoop van Stip steun je de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Deze stichting streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en [zinloos] geweld.

Over Paul
Paul, de Slak is verdrietig. Hij voelt zich helemaal niet thuis in het park waar hij woont.
Op een dag gaat hij op zoek gaat naar een plekje waar hij zich wel thuis voelt. Hij komt allerlei dieren tegen waar hij welkom is om binnen te komen kijken.
Voelt Paul zich denk je thuis in een vogelnest of bij de mieren onder de grond?
Lees snel mee om te kijken of Paul uiteindelijk een plekje vindt waar hij zich thuis voelt.

Met de aankoop van dit boek doneer je een gedeelte aan de Voedselbank Land van Cuijk.

Combideal: Stip & Paul samen voor €25,-

https://www.eefkepeeters.nl/winkel/combideal-stip-paul/

Oproep auteurs
Bent u een schrijver en wilt u ook op de website geplaatst worden, neem dan even contact op via info@neduboek.nl
Voor € 1,- mag uw boek op de site geplaatst zodat uw boek extra aandacht krijgt in de media. De auteur heeft ook een eigen pagina.
We steunen het goede doel: Kansarme kinderen in Nederland.Categories: