Nieuwsbrief Januari 2022

0 Comments

Neduboek wenst u allen een gezond 2022! Op naar een heel fijn leesjaar.
Mijn motto ‘Ik drink op de mensen” van Paul van Vliet.

De nieuwsbrief Januari staat in het teken van onze auteurs en hun boeken en hun doorzettingsvermogen.
Deze maand verwelkomen we de nieuwe auteurs Jagritta Olthof en Petra Heckman.
In de special leest u meer over deze schrijvers.
Verder vertelt Monte Visser in zijn filmpje BLOID over zijn boeken m.b.t. zijn paardensport en bezigheden.
Peter den Hollander presenteert zijn boek ‘Vluchten’ en Tamara leest er een stukje uit voor.
Renata leest het boekje ‘Aapje zoekt de regenboog’ Volg daarbij de link.
Tot slot: We beginnen het jaar goed met een winactie van het boek Educated drug dealer van Ellen Kruize.
Laat een originele reactie achter op de facebookpagina van Neduboek.


Specials

Jagritta Olthof
Samen met mijn partner en huisdieren woon ik in het dorp Harkstede (in de buurt van Groningen) aan een meer, waar het water me elke dag een nieuwe kant van zichzelf laat zien. Ruim twintig jaar geleden ben ik naar het platteland teruggekeerd. Ik blijk geen stadsmens. Ik gedij het beste bij ruimte en natuur om me heen.
Ik ben jurist, maar ik durf me inmiddels ook schrijver te noemen. Omdat schrijven me een gevoel van vrijheid geeft en verhalen verzinnen zo leuk is, schrijf ik intussen fulltime. Het betreft een gewaagde stap, weinig schrijvers kunnen immers leven van hun werk.
Begin 2018 heb ik besloten meer tijd voor mezelf te nemen en ben vanuit mijn gevoel begonnen met schrijven. Daarbij niet gehinderd door enige schrijfkennis. Dat was mijn geluk. Een cursus volgen, die me vertelt hoe het allemaal moet, daarvan raak ik in een soort spasme. Voor mij werkt de omgekeerde volgorde het beste. Eerst zelf ontdekken en doen. Leren en corrigeren achteraf kan altijd nog. Dit proces resulteerde aan het eind van dat jaar in de roman In de schaduw van de driehoek. Sindsdien laat het schrijven me niet meer los. Het is een verslaving, waar ik niet meer vanaf kom. Ik ben een perfectionist en laat me dan ook bij mijn boeken redactioneel professioneel begeleiden. Ik lees graag thrillers, maar ik wilde ze niet alleen lezen, maar ook proeven. Proeven hoe het is om zo’n spannend boek te creëren. Een thriller schrijven is een geheel andere tak van sport dan een roman. Maar ik houd wel van een uitdaging. Mijn schrijfkoorts heeft een jaar later (2019) geresulteerd in de thriller De rest van de waarheid. Een deel van dat boek heb ik geschreven in een opslagbox. Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om je voor bepaalde tijd op te houden in een afgesloten ruimte, iets wat mijn hoofdpersonage overkomt. Het was er ’s nachts zo nu en dan creepy, maar wat is er mooier dan tijdens zo’n ervaring tegelijkertijd aan het plot van je thriller te werken? En een bijzondere wending heeft het zeker opgeleverd. Ik hoop er de lezer mee te verrassen.
Grappig is dat ik nooit de aspiratie heb gehad om een boek te schrijven, laat staan twee. Nu wil ik niets anders meer. Het is zo leuk om te doen.
Sinds ik schrijf, kijk en luister ik anders naar alles om me heen, waar ik dankbaar gebruik van maak tijdens het schrijven. Sinds kort heb ik me weer opgesloten in mijn schrijverskamertje met uitzicht op het water en werk aan mijn derde boek, dat naar verwachting volgend jaar (2022) het levenslicht ziet.
Bekijk Jagritta haar boeken op de website

Petra Heckman
Ik ben Petra Heckman, auteur van: Vlinders in de storm, Storm in een glas wijn en Speciale ogen. Binnenkort ook de feelgood roman ‘Verknipt’
Met veel plezier woon ik samen met mijn gezin in Swifterbant, alwaar ik in alle rust kan schrijven. In 2016 debuteerde ik met mijn roman “Storm in een glas wijn.”

In 2018 verscheen het zelfstandig te lezen vervolg “Vlinders in de storm” en datzelfde jaar verscheen ook de herziene druk van deel één. In 2019 verscheen mijn verhalenbundel “Speciale ogen” omdat er vraag was naar anekdotes over mijn leven met een visuele beperking. Eind dit jaar, 2021, verschijnt de spannende feel good roman “Verknipt” en ben ik in Oktober ook vijf jaar schrijfster. Dit jubileum vier ik volgend voorjaar met mijn vijfde roman, waarvan de titel nog niet vast staat. Dit is het derde en tevens afsluitende deel van de “Stormserie”, zoals ik die zelf altijd gekscherend noem. De hoofdpersonen uit die serie maken elke keer weer veel los bij mijn lezers en daar doe ik het allemaal voor.

Op Facebook ben ik actief om mijn boeken te promoten en om contact te hebben met mijn vrienden en lezers. Mijn pagina heet: Auteurspagina Petra Heckman. Je kunt ook eens een kijkje nemen op mijn website: www.petraheckman.nl

Bekijk hieronder de boeken van Petra Heckman

Monte Visser, een vakman in de paardensport.
Een paardenman in hart en nieren en met veel een flinke dosis humor.
Monte vertelt over zijn boeken: ‘Blij met bruidsparen, boswachters en banken’en ‘Armoede van het mennen’ in het onderstaande youtube filmpje. Kijk en luister over zijn boeken.


Promotiefilm Vluchten van Peter den Hollander

Promotiefilmpje van het boek

Tamara leest een fragment uit het boek ‘Vluchten” van Peter den Hollander


Samenvatting: Vluchten is het aangrijpende relaas van een generatie jongeren op drift. Op een ingenieuze manier verweeft Peter den Hollander de lotgevallen van vijf moslims en een autochtone Nederlander met elkaar, die elk voor zich, met sterk verschillende motieven, richting aan hun leven proberen te geven. Vastbesloten hun geloofsgenoten bij te staan in hun verzet tegen president Assad en diens bondgenoten, vertrekken Yazid en zijn zus Fatima vanuit Nederland naar Syrië, tegen wil en dank geholpen door de ik-figuur van de roman, Sander, die zijn geliefde hiermee uit zijn leven ziet verdwijnen. Vrijwel tegelijkertijd besluiten de Syriërs Ezra en Faye de hel van de oor-log in Damascus te ontvluchten en op zoek te gaan naar een nieuw thuisland in het Westen. Terwijl Yazid en Fatima in Syrië tot de ontdekking komen dat het goede en het kwade in een oorlog onlosmakelijk verbonden zijn, ondervinden Ezra en Faye al gauw dat angst en dreiging niet alleen bij oorlog horen. Wie on-uitgenodigd in het veilige Europa aankomt, is nog niet klaar met vluchten. Peter den Hollander brengt in Vluchten niet alleen een generatie jongeren dichtbij die zelden wordt gezien, maar stelt ook met veel empathie een onderwerp centraal dat de discussie van onze tijd beheerst.

Filmpje: voorlezen uit de serie Aapje

Renata Dekker leest het verhaaltje voor uit de serie Aapje: Aapje leert over evenveel.
De boekjes zijn geschikt voor het jonge kind. Renata is als oud kleuterleidster zeer betrokken bij het jonge kind.
Juist in de coronatijd is dit boekje ontstaan. Spelenderwijs leren is het sleutelwoord. Het is ook zeer geschikt om in thema’s te werken met haar boekjes.
Aapje zoekt de regenboog kan al vanaf 2 jaar. Aapje kent de kleuren vanaf 3/4 jaar. En Aapje leert over evenveel kan goed voor kinderen van 4/6 jaar.
Luister lekker mee uit het boekje ‘Aapje leert over evenveel’. https://www.facebook.com/Neduboek/videos/651510299576148
Like en deel ook de fb pagina Neduboek en zoek het verhaal van ‘Aapje leert over evenveel’
De boekjes zijn in bundel van drie in de aanbieding voor €40,00 zolang de voorraad strekt.
Een knuffel Aapje krijgt u er gratis bij. Veel plezier!

Met de verkoop van de boeken steunen we de stichting ‘Kansarme kinderen in Nederland.

Winactie

We beginnen het jaar goed met een winactie van het boek ‘Educated Drug Dealer’ van schrijfster Ellen Kruize.
Was u ook altijd nieuwsgierig wat er achter de schermen gebeurt bij de apotheek. EEN LEUK BOEK MET DE NODIGE INFORMATIE EN HUMOR!
Laat een origineel bericht achter bij facebookpagina van Neduboek wanneer je mee wilt doen met deze winactie. Hou dus de site in de gaten. Deel en Like de pagina. Heeft u het boek net aangeschaft via Neduboek dan niet getreurd. U kunt kans maken om uw geld terug te verdienen.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *