Nieuwsbrief januari 2021

0 Comments

Beste wensen voor het nieuwe jaar

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Alle auteurs en lezers zijn weer optimaal in touw.
Van diverse auteurs heb ik alweer gehoord dat er deze maand een nieuw boek uitkomt. (Zie kopje ‘Binnenkort nieuw in het assortiment’)
Neduboek probeert steeds meer auteur te enthousiasmeren om hun boek op de website van Neduboek te publiceren. Op deze wijze creëren we diversiteit in het aanbod te krijgen en steunen we het goede doel Kansarme Kinderen in Nederland
Voor € 1,- per ISBN nummer mag u uw boek aanbieden.

Indie Award, De literaire prijs voor indie auteurs
The Indie Awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books). The Indie Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij) te belonen en ze in het zonnetje te zetten.
De eerste rond is in november afgerond.
Diverse auteurs van Neduboek zijn genomineerd in diverse categorieën te weten: Non fictie; Bianca van Roshum, Fictie; Peter den Hollander, Kinderboeken; Eefke Peeters en Renata Dekker
Wilt u een kijkje nemen? https://theindieawards.nl/
Vanaf februari kan er gestemd worden op de diverse boeken.
Het publiek mag haar stem geven voor het favoriete boek. De link zal in de volgende nieuwsbrief worden weergegeven.

Special Camille Jacobs,
de schrijver achter de boeken Wraak en Dodelijke afrekening

Camille Jacobs

Als verzamelaar en liefhebber van boeken, heb ik mijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ik was afgevaardigd bestuurder van verschillende vennootschappen (o.a . Camille Belgium).
Het is nu tijd voor de volgende generatie om mijn werk verder te zetten zodat ik mij bezig kan houden met mijn hobby.
Zo kan ook mijn vrouw zich nu toeleggen op haar hobby,  handwerken o.a. haken en ik met het schrijven van boeken.
Een groot gedeelte van het jaar genieten we van onze tweede verblijfplaats “Cavtat” een rustig plaatsje in Kroatië, door de stilte die er heerst, ideaal voor een schrijver. Het schrijven van teksten en gedichten deed ik al op zeer jonge leeftijd.
Als boeken verzamelaar ben ik  de fiere bezitter van een mooie bibliotheek met meer dan 3000 boeken, het was al lang mijn wens op één van die boekenruggen mijn naam te kunnen zien.
Ik ben geen literair schrijver. De bedoelingen van mijn boeken zijn, dat de lezer een prettige tijd heeft en als hij het boek dichtklapt spijt heeft dat het uit is, maar ook tevreden kan terug blikken. De onderwerpen en verhaallijnen in mijn boeken probeer ik zoveel mogelijk tijdloos te maken. Het is niet gemakkelijk een boek te schrijven dat verschilt met andere auteurs. Daarom creëer ik meestal een verhaal waar ik fictie en non-fictie door mekaar weef. Daardoor is het niet alleen een spannend verhaal maar krijgt het ook een boeiende achtergrond. Mijn inspiratie haal ik gedeeltelijk uit mijn levenservaring.
In het dagelijks leven kom je dikwijls iets tegen wat een voedingsbodem kan zijn voor een goed verhaal.
Als ik een manuscript  begin te schrijven verplaats ik me er geestelijk in, zo ontstaan er plaatsen en personen in mijn fantasie wereld.
De basis versie gaat vlot vooruit. Nadien komt het werk om te herlezen, fouten rechtzetten, verhaallijn aanpassen enz…. een mooie passende cover maken is ook belangrijk.
Nadat mijn eerste boek “Wraak” verscheen kwamen er veel positieve reacties. Het boek is zelfs opgenomen in de bibliotheken van Nederland en België.
Dit moedigde me alleen maar aan verder te schrijven. Begin van dit jaar verscheen “Dodelijke Afrekening” wat ook goed onthaalt werd.
Het is spijtig dat “ COVID” wat roet in het eten gooide, zodat signeersessies niet konden plaatsvinden.
Intussen is mijn derde boek “De Waarheid” uitgegeven.
In januari is dit boek bij diverse verkoopkanalen beschikbaar.
Mijn wens is een poging te doen de koper te enthousiasmeren voor mijn boek. Wat natuurlijk als vrij onbekende auteur niet gemakkelijk is.
Ik vertrouw er op dat de lezer van het genre ‘thriller ‘mijn spannende boeken een kans geeft. Veel leesplezier!

Samenvatting nieuwste boek Camille Jacobs: De Waarheid

De Waarheid – Camille Jacobs

Een politie inspecteur in Genk wordt geconfronteerd met een niet alledaagse moordzaak. Het begin van een onderzoek dat heel zijn leven zal overhoop gooien en waarvoor hij in zijn familiegeschiedenis zal moeten duiken. Welk verband is er tussen Genk, Leipzig, Antwerpen en Kroatië? Waarom werd Vasco opgesloten? Zal hij bevrijd worden? Overleeft Mario de aanslag op zijn leven? Wat hebben een virus en vaccin met deze zaak te maken? Zijn de ouders van Vasco door een noodlottig ongeval om het leven gekomen? Krijgt hij de verrassing van zijn leven te verwerken? Meer vragen dan antwoorden. Lees het in één adem uit en ervaar hoe alles met elkaar te maken heeft. Goed uitgewerkte personages,levendige beschrijvingen en een verrassend plot!

Binnenkort nieuw in het assortiment
Eefke Peeter van het kinderboek ‘STIP’ komt spoedig met haar nieuwe boekje ‘Paul, de Slak’ op de website.
Ook Camille Jacobs heeft een nieuw boek uitgebracht “De Waarheid’
Bianca van Roshum, bekend van het boek ‘Lul ik hou van je’ heeft in december haar boek ‘Leef hart‘ in eigen beheer uitgegeven. In de nieuwsbrief februari zal ze hier meer over vertellen in een special.
Achter de schermen is er meer belangstelling van nieuwe auteurs.
Indien er meer concreet wordt zal dit op de website worden gepubliceerd.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *