Mariska Noordeloos

Mariska aan het woord

Hoe ben je aan het schrijven begonnen?
Ik ben gaan schrijven vanwege een burn-out… ik schreef altijd als kind maar door mijn dyslexie durfde ik het nooit te laten lezen. Ik schreef ook gedichten, die in de eerste 3 boeken ook zijn gebruikt.
Waar kom je vandaan? Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Hoogkarspel (West Friesland) Op 4 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Onderdijk, op mijn 6e naar Wervershoof, met 8 jaar naar Medemblik en op mijn 10e weer terug naar Wervershoof. Ik ben 51 (30 juni 1970)
Ben je getrouwd?
Ik leerde mijn man kennen op mijn 16e en op mijn 18e ging ik met hem samenwonen. Op mijn 24 trouwden we samen.
In 1996 kregen wij onze zoon Daniel en in 1997 kondigde onze tweede zoon Matthijs zich aan.
Wat voor werk heb je altijd gedaan of doe je?
Ik kocht mijn eerste snackbar in 1994. (Die ik nu terug heb gekocht) in 2000 kocht ik een lunchroom/cafetaria in Andijk erbij. In 2004 verkocht ik Onderdijk omdat het niet te combineren was met 2 kleine kinderen. Ik wilde immers heel graag ook mama zijn en niet alleen maar onderneemster. De dag dat ik besloot om Onderdijk te verkopen was toen Matthijs ‘s nachts huilend op de bank zat en zei waarom ik er nooit was. In 2010 kocht ik mijn 3e zaak. Kinderen waren ouder en dacht dat ik een “grote” nieuwe zaak wel aankon. Maar het was crisis, na 4.5 jaar te hebben gedraaid was ik op. (Burn-out) en stopte ik met deze zaak. Doordat ik mijn hoofd niet leeg kreeg en steeds alles maar bleef malen en ik lichamelijk van alles ging mankeren kreeg ik het advies om ontspanning te zoeken. Ik pakte mijn oude hobby weer op en schreef ‘Het spel is uit’ Heel veel verdriet is in het boek verwerkt. Doordat de Lezers heel enthousiast waren kwam het boek ‘Verliezen’ er snel achter aan. Eerst heb ik het boek in eigen beheer uitgegeven, later bij uitgeverij Ambilicious en nu ben ik bij uitgeverij Keytree.
Welke boeken heb je al geschreven?
In 2016 ‘het spel is uit’ 2017 ‘Verliezen van jezelf’ 2019 ‘Hel op aarde’ en ‘Tranen in de regen” 2020 ‘Weet jij wie ik ben?’ In 2021 ‘Ik zie jou, zie jij mij?’ De boeken zijn ook als E-book verkrijgbaar. Op dit moment ben ik bezig met een nieuw boek te schrijven. De titel hou ik nog even geheim.
Waar haal je jouw ideeën vandaan om te schrijven?
De ideeën om te schrijven haal ik van het nieuws of van de verhalen die ik opvang op mijn werk of in een gesprek. Ik schrijf het liefs boeken met veel gevoel en drama maar ook met spanning. Een boek zonder emotie vind ik persoonlijk niks.
Schrijf je fulltime?
Nee ik ben geen fulltime schrijfster. Ik werk zo’n 40 uur in de zaak en daarnaast doe ik nog de inkoop, roosters, personeel, inboeken en motivatiegesprekken. Natuurlijk ben ik ook op beurzen te vinden en sta vertegenwoordigers te woord. Een bezige bij dus!
Waar denk je te staan over 5 jaar?
Ik hoop over 5 jaar nog minimaal 6 boeken uit te geven het liefs ook in luisterboek het eerste luisterboek is bijna klaar. Ik hoop natuurlijk dat mijn naam tussen die van Linda van Rijn, Loes den Hollander en Jet van Vuren te mogen staan… liefs natuurlijk nog hoger maar de boekenwereld is een hele moeilijke wereld op door te dringen. Mijn droom is dat er misschien ooit een boek van mij verfilmd gaat worden en dat ik in de toekomst een mooi schrijvershuisje bezit in Spanje. Helemaal mooi is natuurlijk wanneer ik kan leven van mijn boeken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik samen met mijn kinderen en hopelijk kleinkinderen met mijn man nog heel lang mag genieten van het mooie leven.

Bekijk de boeken van Mariska Noordeloos in de online winkel