Jules Hoenderop

Jules

Auteur van Joy

Na zijn studietijd stilde Jules Hoenderop zijn schrijfhonger vooral zakelijk als strategie consultant in de gezondheidszorg. Met positief ontvangen columns in vaktijdschriften vlamde het verlangen terug op om ruimte te geven aan gevoelens en fantasie. Jules bekwaamde zich verder in het schrijven via een creatieve schrijfcursus voor gevorderden en enkele masterclasses. Het resultaat daarvan is zijn debuutroman “Joy” (april 2022, uitgeverij Ambilicious). Joy is een mysterieus en spannend verhaal over de oudste kracht in het universum: de liefde. Lezers en recensenten zijn positief. Volgens hen is Joy een psychologische roadnovel met een spirituele twist, vol liefde en met stof tot nadenken.

Joy betekent letterlijk plezier, geluk en genieten. Zijn droom is dat zijn verhalen dit oproepen. Dat ze bijdragen aan een positievere wereld en dat je na het lezen weer weet, of je weer herinnert, waarom het leven magisch is. Wist je dat je maar liefst twee goede doelen steunt bij het kopen van Joy? Niet alleen die van Neduboek. De helft van de royalty’s voor Joy gaan via de auteur naar de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De snelst groeiende patiëntenvereniging in Nederland die zich dagelijks inzet voor het welzijn van iedereen die gebonden is aan een glutenvrij dieet. Coeliakie speelt een rol in de roman en in het gezin van de schrijver.

Jules groeide op in de oudste stad van Nederland (Nijmegen) en woont nu in de jongste provincie van het land (Flevoland). Samen met zijn vrouw, twee tienerdochters en twee katers. En een ongezonde verzameling boeken waarvan hem de tijd ontbreekt die allemaal te lezen. Wil je een indruk krijgen van de schrijfstijl: Boekfragment: Joy – (boekenkrant.com). Lees je liever eerst wat recensies? Joy van Jules Hoenderop | Boek en recensies | Hebban.nl