Nieuwsbrief november/december 2021 Extra editie

0 Comments

De extra editie nieuwsbrief van november/ december staat in het teken van al onze auteurs en hun boeken.
We bieden de nieuwste boeken aan met bijzondere verhalen.
Wat bindt ons bij Neduboek? Alle auteurs steunen het goede doel ‘Kansarme kinderen in Nederland’ en ontvangen een eerlijke prijs voor hun boek bij verkoop. Er wordt geen commissie berekend.
Via info@neduboek.nl kun je je altijd aanmelden om je boek (ook E-book) extra aandacht te geven.
Specials van Catja de Rijk, Peter Levink,Wendy Legierse-Louwers, Mireille van Yperen, Petra Knaapen, Sabina Nina Stepanovic. Ieder een persoonlijk verhaal met soms aangrijpende gebeurtenissen.
Lees ook de winactie van het boek ‘Wraak’ van Peter Levink.
Tot slot: een fijne leesgroet voor u allen.


SPECIALS

Auteur Catja de Rijk over haar Bijna dood ervaring

Het kan iedereen gebeuren’ van Catja de Rijk
De grote verandering door haar Bijna Dood Ervaring (BDE) tijdens de hartstilstand van Catja de Rijk heeft haar leven voorgoed positief veranderd. Het mooie leven wat ze nu leidt, het leven vanuit haar hart, dat gun ze iedereen.

Dit brengt ze over als coach en wil dit graag breder trekken.
Mijn terugkeer op deze aarde is mij niet voor niets overkomen.
“Ik ben teruggestuurd met een taak en die taak mag ik dagelijks al uitvoeren als coach, maar ik wil niet dat mijn boodschap beperkt blijft tot mijn praktijkruimte”, aldus Catja
Ze ben enorm dankbaar dat ze deze heftige gebeurtenis om heeft kunnen zetten naar grote onvoorwaardelijke liefde. De enorme spirituele veranderingen, de hooggevoeligheid……..
Ze mag het dagelijks gebruiken in haar leven en bij de consulten.

Boek: Het kan ons allemaal gebeuren

Peter Levink een thrillerschrijver pur sang

Peter, een 67 jarige Hengeloër, staat bekend om zijn vlotte en ongeremde schrijfstijl. Dat zorgt ervoor dat de lezer zich nooit verveelt. Zijn eerste boek ‘Oma’ kwam uit in 2016 een verkoopkraker. In 2020 kondigde zijn tweede boek ‘Geld’ zich aan. Kort samengevat: Een zakenman die geld boven zijn gezin stelt. Zijn dochter wordt hier met name de dupe van. Hij krijgt hier enorm spijt van en zet alles op alles om zijn dochter weer te vinden.
Deze maand komt zijn nieuwste boek ‘Wraak’ uit voor slechts € 14,95. Volg de link voor de samenvatting

Eén van de hobby’s van Peter Levink is fotografie.
Ook voetbal, met FC Twente in het bijzonder, heeft zijn interesse.
Vierdaagses en Kennedymarsen volbrengt hij op z’n gemak en de strijd op het schaakbord schuwt deze 67-jarige Hengeloër ook niet.

Winactie!
Peter stelt het boek ‘Wraak’ beschikbaar voor een winactie. In de maand december kan dit boek naar je toekomen. Deel de nieuwsbrief en laat een berichtje ‘Wraak’ achter op fb Neduboek.

Schrijfster Wendy Legierse-Louwers vertelt zelf over het hoe en waarom van haar kinderboekjes Renske met Wielen.

Ik, Wendy zelf, ben op 24- jarige leeftijd in een rolstoel terecht gekomen. Ook voor mij en mijn omgeving is er heel veel veranderd.
Een moeizaam, emotioneel proces. Dankzij steun van mijn man, mijn ouders en geweldige vrienden, heb ik zeker mijn weg gevonden. Er zijn nog maar heel weinig dingen die ik niet doe of moet laten, omdat ik in een rolstoel zit. Het moet soms aangepast, het is vaak wat meer uitzoeken en voorbereiden. Maar ik ben ontzettend dankbaar voor al die bijzondere momenten, hoe klein ze soms ook zijn!
Ik merk dat de kinderen in mijn directe omgeving (neefjes/nichtjes, kinderen van vrienden) heel gemakkelijk met mij en mijn rolstoel omgaan. Omdat het voor hen zo normaal is. Voor hen ben ik, Tante Wendy. Tante Wendy kan niet lopen, maar dat is dan ook het enige.

Met deze boekjes probeer ik kinderen in te laten zien dat iemand in een rolstoel niet eng, raar of minder is. Dat je samen nog heel veel leuke dingen kan doen. Dat je een hele mooie, normale vriendschap kan hebben met iemand in een rolstoel. En dat het helemaal niet erg is als je iets op een andere manier moet doen.

Ik hoop dat kinderen vrij hun vragen durven te stellen, en dat hun ouders ze daarin begeleiden
Een thema om thuis of in de klas over na te praten.
Ik hoop hiermee een klein beetje bij te kunnen dragen aan een positievere beeldvorming en meer respect voor elkaar.
Maar bovenal zijn het gewoon twee leuke verhalen over vriendschap!

Renske is in het boekje 8 jaar.
De boekjes zijn geschikt voor leeftijdsgroep 6 – 10 jaar

Mireile van Yperen en haar kinderboeken

Zoals zoveel auteurs en creatievelingen, begon Mireille al op jonge leeftijd met schrijven en tekenen. Naast de dagelijkse update in haar dagboek, schreef ze ook van elke vakantie een reisverslag, inclusief illustraties en kleine souveniertjes die ze er bij plakte.

Eind jaren tachtig en begin negentig lagen de creatieve opleidingen niet voor het oprapen. Haar werd aangeraden om voor een ‘veilig’ beroep te kiezen in plaats van kunstenaar of schrijver. Mireille wilde toch in het creatieve vak blijven en koos daarom voor de vakopleiding aan het grafisch lyceum waar ze werd opgeleid als grafisch vormgever en DTP-er. Later leerde ze zichzelf daar ook nog het bouwen van websites bij. Kwaliteiten die ze allemaal kon combineren in haar eigen bedrijf, wat ze in 2003 startte.

Het schrijven bleef ze  op haar eigen blog in haar vrije tijd doen, wat altijd enthousiast gelezen werd door vaste lezers.

Tot een reis naar Australië daar verandering in bracht, waar als een automatisme, het zoveelste verhaal uit haar pen vloeide en ze werd uitgedaagd om het uit te geven. De tijden waren veranderd. Haar kinderen, die ze alleen opvoedde, waren zelfstandig geworden, technieken waren verbeterd en het uitgeven van een boek hoefde niet meer via een uitgever of heel veel te kosten. Gedreven door een diepgewortelde wens om ooit een boek uit te geven, ging Mireille weer aan de slag met haar verhalen en illustraties. ‘Charly gaat op reis’ was daarvan het eerste resultaat.

Het hele proces van schrijven en illustreren was zo leuk dat ze al snel met een tweede en derde boek kwam. Uiteindelijk volgde na Charly nog 4 prentenboeken, allemaal in eigen beheer uitgegeven. De boeken zijn vooral gebaseerd op nieuwe vriendschappen. Ook schrijft ze, uit ervaring, over de problemen die kinderen met ADHD en autisme kunnen ervaren. Verhalen die ze zelf al gebruikte toen haar kinderen nog jong waren.

Tegenwoordig begeleidt ze, naast haar werk in haar bedrijft als grafisch vormgever, illustrator en webdesigner, nu ook andere beginnende auteurs met het schrijven, illustreren en uitgeven van prentenboeken. Waarbij ze niet alleen coacht maar ook kan helpen met de vormgeving en de technische kant van het uitgeven.

Wil je meer weten over Mireille en haar werk? Kijk dan op de website www.dtp-hulp.nl

Op hoeven en hakken‘ debuut van Petra Knaapen

Heerlijk vond ik het om anekdotes te vertellen over Pebbles aan klanten, wanneer ik aan het werk was in mijn kapsalon. Gierend van de lach opperde een klant: Peet, je moet een boek hierover gaan schrijven.
Als jong meisje vond ik het heerlijk om opstellen te schrijven en in mijn pubertijd schreef ik met veel passie gedichten. Vooral over verliefd zijn. Die opmerking van mijn klant bleef doorsudderen in mijn hoofd en ik besloot om een workshop: Spannend schrijven van Marelle Boersma te gaan volgen. Van het een kwam het ander en het idee voor dit boek was geboren. De schrijfvakanties volgden en onder begeleiding van schrijfcoach Elena Bevenuti is mijn roman een feit geworden.

Waarom dit boek?
Dit boek kan op meerdere manieren gelezen worden en daarom ben ik ervan overtuigt dat mijn boek, die een boodschap uitdraagt, meerder doelgroepen kan bereiken. Een minivarken lijkt heel leuk, maar het vergt enige kennis wil je dit diersoort in huis kunnen houden. Je kunt met verschillende aspecten te maken krijgen en dat heb ik mijn boek onder de aandacht gebracht.
Ik doneer één euro van ieder verkocht aan de hobbyvarkenvereniging, omdat zonder hun goede inzet en liefde voor de minivarkens, er een hoop narrigheid bespaart wordt.

Maar ook het lege nestsyndroom, de midlifecrisis en zeker niet te vergeten oude trauma’s komen uitvoerig aan bod. En wat gebeurt er dan in een gezin, als je elkaar niet meer begrijpt of niet meer wilt begrijpen. Ik denk dat dit voor veel lezers herkenbare situaties zijn, want wat doe je als je geconfronteerd wordt met invloeden van buitenaf, waar je geen vat meer op hebt.

Humor
Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik van humor hou, zonder dit is het leven saai. Het houdt mij op de been en ik probeer altijd het positieve te zien, al lukt dat natuurlijk niet altijd. Dit boek kon ik niet schrijven zonder de nodige portie humor en de daarbij behorende emoties.

Vriendschap
Is voor mij heel belangrijk. Ik hou van mijn vriendinnen en in mijn boek is het heel een belangrijk onderwerp. Een vriendin waarmee je lief en leed deelt, ook als het allemaal niet zo lekker loopt, en je eerlijk tegen elkaar moet zijn.

In het dagelijks leven
Ben ik getrouwd, moeder en oma. Mijn dagen vul ik met werken in mijn kapsalon/nagelsalon, schilderen, schrijven, powerwalken en fotograferen. Ik kom tot rust in de natuur en als dierenliefhebber vind ik het erg ontspannend om het gedrag van dieren te observeren met uiteraard, mijn camera.

Lakeside – door Sabina Nina Stepanovic

Nina is een creatieve verhalenverteller.
Op jonge leeftijd schreef zij haar eerste verhalen. Op dat moment nog met een sterke voorkeur voor thrillers en fantasie- verhalen.
In juni 2021 is het boek ‘Lakeside, Verborgen geheimen’ op de markt uitgegeven . Een fantasieverhaal met bovennatuurlijk tintje.
Geloof jij in leven na de dood? Salina verhuist naar een andere stad. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat er iets niet klopt. Haar klasgenoten gedragen zich vreemd, thuis verplaatsen objecten zich plotseling en vanuit het niets duiken mysterieuze schaduwen en stemmen op. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Zou het kunnen dat haar klasgenoten iets hebben gedaan in het verleden?


Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *