Wendy Legierse-Louwers

Wendy,
Auteur van de boeken: Renske met Wielen deel 1 en 2

Ik (Wendy Legierse-Louwers, 1974) ben zelf op 24- jarige leeftijd in een rolstoel terecht gekomen. Ook voor mij en mijn omgeving is er heel veel veranderd.
Een moeizaam, emotioneel proces. Dankzij steun van mijn man, mijn ouders en geweldige vrienden, heb ik zeker mijn weg gevonden.

Er zijn nog maar heel weinig dingen die ik niet doe of moet laten, omdat ik in een rolstoel zit. Het moet soms aangepast, het is vaak wat meer uitzoeken en voorbereiden. Maar ik ben ontzettend dankbaar voor al die bijzondere momenten, hoe klein ze soms ook zijn!
Ik merk dat de kinderen in mijn directe omgeving (neefjes/nichtjes, kinderen van vrienden) heel gemakkelijk met mij en mijn rolstoel omgaan. Omdat het voor hen zo normaal is. Voor hen ben ik, Tante Wendy. Tante Wendy kan niet lopen, maar dat is dan ook het enige.

Met deze boekjes probeer ik kinderen in te laten zien dat iemand in een rolstoel niet eng, raar of minder is. Dat je samen nog heel veel leuke dingen kan doen. Dat je een hele mooie, normale vriendschap kan hebben met iemand in een rolstoel. En dat het helemaal niet erg is als je iets op een andere manier moet doen.

Ik hoop dat kinderen vrij hun vragen durven te stellen, en dat hun ouders ze daarin begeleiden
Een thema om thuis of in de klas over na te praten.
Ik hoop hiermee een klein beetje bij te kunnen dragen aan een positievere beeldvorming en meer respect voor elkaar.
Maar bovenal zijn het gewoon twee leuke verhalen over vriendschap!

Bekijk de boeken van Wendy in de winkel van Neduboek