Sander Hefting

Sander Hefting woont in ‘s-Hertogenbosch en is de samensteller van het boek ‘Handleiding Kind’.
Als vader van drie nu (bijna) volwassen kinderen is hij al ruim 20 jaar geïnteresseerd in opvoedkundige kwesties en de impact op de maatschappij.

Vaak bepaalt hoe je zelf bent opgevoed weer hoe je je kind opvoedt. Iedere ouder neemt zijn of haar eigen verleden mee. Zo worden vaak oude overtuigingen doorgegeven aan de volwassenen van morgen.

Dit was voor Sander een van de aanleidingen om de ‘Handleiding Kind’ samen te stellen, zodat er een laagdrempelige “how-to” beschikbaar is met 15 opvoedprincipes als basis. Dit boek zet alles op een rij gebruikmakend van gevalideerde informatie. Zo hoef je niet het internet af het struinen, maar heb je alles bij de hand.

Sander heeft bewust gekozen voor het wat ludieke format van een gebruiksaanwijzing, omdat hij van mening is dat een serieuze boodschap het beste gelezen wordt met een glimlach.

Natuurlijk is ieder kind uniek en geen technisch apparaat, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar met vallen en opstaan moet leren opvoeden.

Kinderen moeten uiteindelijk zelf uitvinden wie ze zijn en wat ze willen. Maar als ouder leg je de basis via een sterke hechting, voorspelbaarheid, respect, vertrouwen en liefde. Toepasselijk vindt Sander daarom ook de spreuk: ‘Als kinderen klein zijn geef ze diepe wortels. Als ze groter geworden zijn, geef ze vleugels.’

Als we opvoeden ook maar een beetje makkelijker maken, is dat goed voor de volgende generatie kinderen.

Website Opvoeden

Bekijk de boeken in Neduboek winkel