Ingrid Leungen

Mijn naam is Ingrid Leungen (geboren in Beilen, 1979). Samen met mijn gezin woon ik in Assen.

Al van jongs af aan heeft het schrijven mij getrokken, net als het lezen van boeken. Een verhaal, een andere wereld waarin je terecht komt. Je eigen beeld en fantasie die je brengen in de wereld van de hoofdpersoon/hoofdpersonen. In 2012 ben ik begonnen met het schrijven voor schrijfwedstrijden van korte verhalen. Een aantal van mijn verhalen en een gedicht zijn gepubliceerd in verschillende bundels.

De bedoeling van mijn schrijfwerk is om de lezer mee te nemen met het verhaal of gedicht. Door te voelen met het verhaal. Verdriet, angst, onmacht, pijn, haat, geluk, liefde of opluchting. Misschien zelfs herkenning of kunnen inleven in de hoofdpersoon/hoofdpersonen. Dat het niet zomaar een verhaal is, maar iets wat je bij blijft.

Naast het schrijven van korte verhalen heb ik de stap gezet om een boek te schrijven. 24 september 2021 is mijn debuutthriller ‘Gevangen onschuld’ verschenen. Dit jaar, september/oktober 2022, zal mijn tweede thriller ‘Eerlijk gevonden’ verschijnen.

Op dit moment werk ik aan het vervolg hierop.

Wil je meer van mij weten of een kijkje nemen in het leven van een schrijver? Volg mij dan op Facebook, Instagram of TikTok, Auteur Ingrid Leungen.