Carl Stellweg

http://mijnbeeldschoneaandoening.nl/

Carl Stellweg is auteur, vertaler en journalist in Rotterdam. Tussen 1986 en 2009 werkte hij als buitenlandverslaggever voor een grote Nederlandse krant en bezocht hij een groot aantal voornamelijk islamitische landen. Ook raakte hij verzeild op het Franse atoomproefeiland Mururoa in de Stille Zuidzee en in de Zuid-Sudanese rimboe toen daar oorlog en hongersnood heersten.

In 2011 debuteerde hij als literair schrijver met Mijn Beeldschone Aandoening (Compaan Uitgevers), een roman over ‘de scheppende én vernietigende kracht van een ideaalbeeld; over een nog onheilspellender raadsel dan liefde: schoonheid.’

In 2014 verscheen bij I-publish ‘De Wereld van de islam in begrijpelijke taal’, een journalistiek reisverslag, vermengd met een historische reconstructie van de begindagen van de islam, en een analyse van de voornaamste kenmerken van deze godsdienst.

In december 2021 verscheen bij Boekscout zijn verhalenbundel ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens, en andere zwartgallige verhalen’. Verhalen die de lezer ‘omwikkelen in een nevel van weemoed, die gek genoeg gelukkig maakt.’

In mei 2022 verscheen bij Boekscout een tweede verhalenbundel, ‘De blonde varaan – en andere bitterzoete verhalen’. Verhalen in het teken van ‘onmogelijk verlangen en de beloftes van de jeugd, die vaak een bitterzoete dood sterven’.

Stellweg schrijft vaak over de adolescentie, omdat hij naar eigen zeggen zelf de adolescentie nooit is ontgroeid. Hij zegt zich daarmee gelukkig te prijzen. Zijn toon is ironisch, weemoedig, soms hilarisch, soms donker, soms lichtvoetig, soms poëtisch.

Stellweg houdt niet van het woord ‘positief’.

Neduboek: Zijn boeken zijn zonder verzendkosten

Hij werkt aan een gedichtenbundel en aan een tweede roman.

Bekijk zijn boeken in de boekenwinkel