Nieuwsbrief oktober

0 Comments

De nieuwsbrief van oktober is weer gereed voor de belangstellenden.
Heeft u altijd zin in de donkere maanden om lekker met een boek op de bank te zitten? Er zijn weer nieuwe boeken uit en nieuwe auteurs die we onder de aandacht te brengen.
Wat mag u verwachten: de vraag van de maand, een special over de auteur Ingrid Leungen, Esther de Boeren en Jules Hoenderop met hun nieuwste boeken gaan de revu passeren met soms een boektrailer.
Natuurlijk houden wij u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling.
De kalender met evenementen voor oktober leest u aan het eind weer op een rijtje.

VRAAG VAN DE MAAND
“Waarom biedt Neduboek redactie aan? Ze geven immers zelf geen boeken uit?”
Neduboek steunt graag auteurs om een kwalitatief goed boek uit te geven. Voor veel auteurs is het schrijven van een boek een hele persoonlijke zaak, iedereen heeft zijn eigen reden om een boek uit te willen geven. Soms gaat het om een biografie, een ander wil een maatschapprijk probleem aangeven of men schrijft gewoon een heerlijke roman of juist een fantasie verhaal, thriller, noem maar op.
Zelf lees je makkelijk over je eigen fouten heen, logisch natuurlijk. Natuurlijk komt het voor dat de verhaallijn niet helemaal lekker loopt. Het is dan fijn om proeflezers te hebben en uiteindelijk een redactie erover heen laat gaan.
Een boek uitgeven is best een redelijke dure aangelegenheid. Niet iedereen heeft het geld om een redactie te betalen. Naast het goede doel van Neduboek: “Kansarme kinderen in Nederland” wil Neduboek iedereen de gelegenheid geven om het boek een redactie te geven zodat je zelf de regie en de rechten van het boek houdt. Voor een redelijke prijs kunnen we adviezen geven om het beste uit jouw verhaal te halen. Self publishers willen een eerlijke kans om hun boek uit te geven en maken een vuist naar de uitgevers. Haal dus het beste uit jezelf en je boek. Neduboek helpt graag daarbij. Overleg over de prijs. Mailto: info@neduboek.nl

SPECIALS

Ingrid Leungen
Auteur van Gevangen onschuld

Ingrid Leungen

Mijn naam is Ingrid Leungen (geboren in Beilen, 1979). Samen met mijn gezin woon ik in Assen.

Al van jongs af aan heeft het schrijven mij getrokken, net als het lezen van boeken. Een verhaal, een andere wereld waarin je terecht komt. Je eigen beeld en fantasie die je brengen in de wereld van de hoofdpersoon/hoofdpersonen. In 2012 ben ik begonnen met het schrijven voor schrijfwedstrijden van korte verhalen. Een aantal van mijn verhalen en een gedicht zijn gepubliceerd in verschillende bundels.

De bedoeling van mijn schrijfwerk is om de lezer mee te nemen met het verhaal of gedicht. Door te voelen met het verhaal. Verdriet, angst, onmacht, pijn, haat, geluk, liefde of opluchting. Misschien zelfs herkenning of kunnen inleven in de hoofdpersoon/hoofdpersonen. Dat het niet zomaar een verhaal is, maar iets wat je bij blijft.

Naast het schrijven van korte verhalen heb ik de stap gezet om een boek te schrijven. 24 september 2021 is mijn debuutthriller ‘Gevangen onschuld’ verschenen. Dit jaar, september/oktober 2022, zal mijn tweede thriller ‘Eerlijk gevonden’ verschijnen.

Op dit moment werk ik aan het vervolg hierop.

Wil je meer van mij weten of een kijkje nemen in het leven van een schrijver? Volg mij dan op Facebook, Instagram of TikTok, Auteur Ingrid Leungen.

www.neduboek.nl/product/gevangen-onschuld

Esther de Boer – The Body Buddy Kookboek

Esther de Boer (1988) is ondernemer en auteur. In 2007 besloot ze het leger in te gaan. Ze is twee keer uitgezonden geweest naar Afghanistan en gaf daar onder andere leiding aan een grote groep jonge soldaten terwijl ze zelf nog maar 22 was. Dat leiderschap lag Esther wel, en na haar carrière bij de Koninklijke Landmacht startte ze in 2013 haar eigen sportbedrijf, The Body Buddy. In 2017 is ze tijdens de Dutch Fitness Awards uitgeroepen tot beste Personal Trainer van Nederland. Naast de trainingen heeft ze veel voedingsschema’s gemaakt. Dit heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot dit kookboek. Dit is niet Esthers eerste boek. In 2020 bracht uitgeverij Nobelman haar boek over haar reis naar Thailand uit, Het land van de lieve glimlach. Ook in dit boek geeft ze tussendoor tips over voeding, training en mindset.

Jules Hoenderop – Joy

Na zijn studietijd stilde Jules Hoenderop zijn schrijfhonger vooral zakelijk als strategie consultant in de gezondheidszorg. Met positief ontvangen columns in vaktijdschriften vlamde het verlangen terug op om ruimte te geven aan gevoelens en fantasie. Jules bekwaamde zich verder in het schrijven via een creatieve schrijfcursus voor gevorderden en enkele masterclasses. Het resultaat daarvan is zijn debuutroman “Joy” (april 2022, uitgeverij Ambilicious).
Joy (boektrailer) is een mysterieus en spannend verhaal over de oudste kracht in het universum: de liefde. Lezers en recensenten zijn positief. Volgens hen is Joy een psychologische roadnovel met een spirituele twist, vol liefde en met stof tot nadenken.
Joy betekent letterlijk plezier, geluk en genieten. Zijn droom is dat zijn verhalen dit oproepen. Dat ze bijdragen aan een positievere wereld en dat je na het lezen weer weet, of je weer herinnert, waarom het leven magisch is. Wist je dat je maar liefst twee goede doelen steunt bij het kopen van Joy? Niet alleen die van Neduboek. De helft van de royalty’s voor Joy gaan via de auteur naar de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De snelst groeiende patiëntenvereniging in Nederland die zich dagelijks inzet voor het welzijn van iedereen die gebonden is aan een glutenvrij dieet. Coeliakie speelt een rol in de roman en in het gezin van de schrijver.
Jules groeide op in de oudste stad van Nederland (Nijmegen) en woont nu in de jongste provincie van het land (Flevoland). Samen met zijn vrouw, twee tienerdochters en twee katers. En een ongezonde verzameling boeken waarvan hem de tijd ontbreekt die allemaal te lezen. Wil je een indruk krijgen van de schrijfstijl: Boekfragment: Joy – (boekenkrant.com). Lees je liever eerst wat recensies? Joy van Jules Hoenderop | Boek en recensies | Hebban.nlNieuwe boek van Ellen Kruize: “Verhalen uit de apotheek”

Auteur: Ellen Kruize in samenwerking met andere zorgverleners

Deel 2: Verhalen uit de apotheek van Ellen Kruize Kok en diverse collega zorgverleners.
Dit boek is het vervolg op het boek “Educated Drugdealer” – Een kijkje in het leven van een apothekersassistente.
We gaan in deel 2 dieper in op de diverse functies binnen de apotheek.
Wat is de functie van een apotheker? Wat is een farmaceutisch consulent of farmakundige? Hoe was het vroeger in de apotheek? Wat voor impact heeft het op een doktersassistente, die te maken krijgt met agressie aan de balie bij de huisartsenpost. Hoe is het om op Aruba apotheker te zijn?Verhalen van en over de apotheker, de apothekersassistent, de farmaceutisch consulent, de farmakundige, de doktersassistente en extra’s. Wij delen deze verhalen om patiënten en collega’s inzicht te geven in ons werk.
Onderwerpen die o.a. aan bod komen: Leefstijl, diabetes, circulaire farmacie, verslavingsproblematiek, onttrekkingsverschijnselen, palliatieve zorg, historie en de medicijnrol.
Dit is het vervolg op het boek Educated Drugdealer.
Per 1 oktober is het boek voor € 18,95 te bestelling.

Lois Blommestein – Thriller ‘Denk aan mij’ Nu te bestellen

Denk aan mij van Lois Blommestein

Gedraag je

Lois Blommestein

Het schrijven van boeken is al vroeg begonnen. Als kind vond ik het al heel leuk om verhalen te verzinnen en deze later op te schrijven. Naast het schrijven van spannende verhalen luister ik vaak naar muziek, kijk ik naar een spannende serie op Netflix of lees ik een boek. Ik vind het ook leuk om naar een concert te gaan.

Ik werkte in de thuiszorg als verzorgende en dat is ook een inspiratiebron geweest voor een nieuw verhaal.
Sinds kort ben ik moeder van een zoon Thijmen, ik woon samen met mijn partner en vier katten.
‘Denk aan mij’ is het vervolg van ‘Gedraag je’.
Tot 1 oktober kunt u een pre bestelling doorgeven voor een gereduceerde prijs.
Nieuwe boek vanaf oktober “Denk aan mij”. OOk verkrijgbaar als E-book.
Boektrailer Denk aan mij (volg deze link)

Samenvatting: 
Luuk en Demi worden voor het blok gezet, als er een jonge vrouw bij hen aanklopt met de beschuldiging te zijn misbruikt door een bekende cabaretier. Het is aan hen om erachter komen wie de waarheid spreekt. Is dat de getraumatiseerde Roos of de populaire en charmante Ties Verduyn? Wat als er meerdere slachtoffers hun verhaal willen doen?KALENDER OKTOBER
Maand van de Geschiedenis – oktober
Kinderboekenweek – 5 oktober tot 16 oktober
ILFU – International Literature Festival Utrecht – tot 8 okt 2022
Nacht van de Poëzie – TivoliVredenburg, Utrecht – 8 okt 2022
Stripfestival Breda – 15/16 okt 2022
Frankfurter Buchmesse – 19/23 okt 2022
Breda Photo – Breda – tot 23 okt 2022
Boek- /Kunst evenement “Alles heeft een verhaal” – Emmen – 29 okt 2022
LEES! Boekenfestival – Antwerpen – 29 okt / 6 nov 2022
Boektopia, boekenevenement – Kortrijk – 29 okt / 6 nov 2022
Nederlands Thrillerfestival – Zoetermeer – 30 okt / 6 nov 2022

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *