Nieuwsbrief oktober 2021

0 Comments

De nieuwsbrief van oktober staat online.
We starten met een gedicht ‘Neduboek’ van Joost Hoogendoorn
Het geeft keurig weer waar Neduboek voor staat. Neduboek helpt!
Verder zetten we Sander Hefting in de schijnwerper met zijn boek ‘Handleiding Kind’.
Renata gaat in op waar je op moet letten om een goed kinderboeken te schrijven. Dit vraag techniek en creatief schrijven. Tot slot hebben we nog enkele boeken uitgelicht zoals het nieuwste boek ‘Flupke Fluitketel en de zoektocht naar Wollie’ deel 6 van Sylvia van Herpen, Moedermoord van Camille Jacobs, ‘Het gouden gezin’ van Jolanda Zuydgeest, en ‘Buitenlandse Liefde’ van Samantha van der Sanden

Gedicht voor Neduboek van Joost Hoogendoorn

Beste mensen

Wij zijn hier met z’n allen bij één voor meer publiciteit voor onze boeken.
En ook al weten sommige niet waar ze moeten zoeken,
is hier toch alles te vinden zowel voor jong als oud
en wat ons nog het meest op de been houdt,
is het mooie en prachtige goede doel Kansarme kinderen in Nederland.
Dus denk af en toe eens aan de stand, van het land waar ons geld beland,
want een kleine bijdrage maakt voor sommige een groot verschil,
dus ga vooral zo door met jullie goede werk
en ik ben jullie dankbaar voor jullie deel.

Groetjes Joost Hoogendoorn

Rijmen & gezegdes
Auteur: Joost Hoogendoorn

Voor de echt liefhebbers van gedichten

Dit boek gaat over het leven in het algemeen, in de vorm van rijmen en gedichten.
Bij het lezen van dit boek zou men zich afvragen, wat wordt er mee bedoeld,
maar voor degene die er door heen kijkt, begrijpt het!


Special van onze nieuwe auteur
Leer de Auteur achter het boek kennen.
Elke maand schrijven we een special over één van onze auteurs.
Deze maand zetten we Sander Hefting auteur van het boek ‘Handleiding Kind’ in de schijnwerpers.

Sander Hefting woont in ‘s-Hertogenbosch en is de samensteller van het boek ‘Handleiding Kind’.
Als vader van drie nu (bijna) volwassen kinderen is hij al ruim 20 jaar geïnteresseerd in opvoedkundige kwesties en de impact op de maatschappij.
Vaak bepaalt hoe je zelf opgevoed bent weer hoe je je kind opvoedt. Iedere ouder neemt zijn of haar eigen verleden mee. Zo worden vaak oude overtuigingen doorgegeven aan de volwassenen van morgen.
Dit was voor Sander een van de aanleidingen om de ‘Handleiding Kind’ samen te stellen, zodat er een laagdrempelige “how-to” beschikbaar is met 15 opvoedprincipes als basis. Dit boek zet alles op een rij gebruikmakend van gevalideerde informatie. Zo hoef je niet het internet af het struinen, maar heb je alles bij de hand.
Sander heeft bewust gekozen voor het wat ludieke format van een gebruiksaanwijzing, omdat hij van mening is dat een serieuze boodschap het beste gelezen wordt met een glimlach.
Natuurlijk is ieder kind uniek en geen technisch apparaat, maar dat wil niet zeggen dat je dan maar met vallen en opstaan moet leren opvoeden.
Kinderen moeten uiteindelijk zelf uitvinden wie ze zijn en wat ze willen. Maar als ouder leg je de basis via een sterke hechting, voorspelbaarheid, respect, vertrouwen en liefde. Toepasselijk vindt Sander daarom ook de spreuk: ‘Als kinderen klein zijn geef ze diepe wortels. Als ze groter geworden zijn, geef ze vleugels.’
Als we opvoeden ook maar een beetje makkelijker maken, is dat goed voor de volgende generatie kinderen.

Handleiding Kind
ISBN: 9789090340883

Iedereen zegt altijd: ‘Bij het opvoeden van je kind krijg je nooit een gebruiksaanwijzing!’ Deze handleiding zet alles nu eens wél netjes op een rij.
In duidelijke stappen wordt uitgelegd hoe je kind ‘in elkaar zit’. Wat zit er in de verpakking, hoe hoog is het energieverbruik, hoe werken de onderdelen en de elektrische bedrading, welk onderhoud is nodig en aan welke veiligheidsmaatregelen moet je denken.
Door de grappige opzet en serieuze inhoud is het een ideale start voor kersverse ouders.
Met de vele praktische tips is deze handleiding tevens een naslagwerk voor ouders die het even niet meer weten. Zo voorkom je onnodige frustraties en houd je meer energie over voor je kind, je gezin en jezelf.

Kinderboeken schrijven vraagt techniek en kennis
Een kinderboek schrijven en illustreren vraagt technisch- en creatief schrijven.
Ben je van plan een kinderboek te schrijven of ben je gewoon nieuwsgierig naar waar een goed kinderboek aan moet voldoen, lees dan verder.
Bedenk als schrijver van kinderboeken  welk genre het beste bij je past en welke doelgroep je wilt bereiken.
Zorg dat je geen andere schrijvers kopieert maar blijf dicht bij jezelf.
Schrijven leer je voornamelijk door te doen. Lees ook andere kinderboek en maak je de basisvaardigheden van schrijven eigen. Hiermee wordt spelling en grammatica (grammaticaal correcte zinnen schrijven) bedoeld. Technisch lezen, spelling en grammatica zijn van belang voor de ontwikkeling van lees- en schrijfvaardigheid.
Dit is voor zowel de schrijver als de lezer van belang. Dus twee vliegen in een klap.
Zet dus gelijk een goede stap in je manuscript.
Laat je verhaal altijd door verschillende personen/schrijvers lezen om een goede mening te vormen voor de input van je verhaal.
Een prenten-/kinderboek moet altijd, zelfs voor de allerkleinste lezers, een spannende verhaal zijn, nieuwsgierigheid opwekken. Wanner het verhaal er eenmaal is, gaat het om de formulering: schrijf spannend en prikkelend, maar ook begrijpelijk en goed voor te lezen. Het is dan ook altijd zo wat beschrijf je en wat laat je aan de illustratie over? Werk samen met je illustrator om een keuze te maken wat je wilt beschrijven of wat je aan de verbeelding overlaat.
Zorg dat de hoofdpersonen goed uitgewerkt worden. Teveel personages of ingewikkelde gebeurtenissen kunnen verwarrend zijn
Door de zintuiglijke waarnemingen (horen, zien en voelen) uit te werken en zorgen voor een spannend gebeurtenis maakt dat de (voor)lezer wil blijven lezen tot het eind van het verhaal.

Renata Dekker

Kinderboekenweek 2021

Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek!
Het thema van de kinderboekenweek 2021 : ‘Later als ik groot ben word ik…’
Weet jij al wat je wilt worden? Niets leuker om daar over te dromen.
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er o.a bij de Bibliotheek veel leuke activiteiten te doen om te ontdekken welk beroep bij je kind past.
Voorlezen en lezen is van essentieel belang voor de ontwikkeling van uw kind. Je leert niet alleen lezen en genieten van lezen. Het verhoogt je kennis, je beleeft de wereld op een geheel eigen wijze. Het denkproces is begonnen.
Neem ook eens een kijkje bij de online boekenwinkel van Neduboek .
Met elk verkocht boek steunen we Kansarme kinderen in Nederland.


Nieuw! Flupke Fluitketel en de zoektocht naar Wollie – auteur Sylvia van Herpen

Deel 6 uit de serie Flupke Fluitketel is uit!

Samenvatting: Flupke en Robbie missen hun vriendjes Wollie de worm en Sjoerd de eekhoorn. Vandaag besluiten ze hen op te zoeken in het bos. Daar aangekomen roept Robbie naar Sjoerd, die hoog in de boom woont. Sjoerd komt vliegensvlug naar beneden en is blij zijn vriendjes te zien. Gezamenlijk lopen ze naar de bosbessenstruiken waaronder Wollie leeft. Maar wat gek? Wollie is niet thuis! De oude mol die wel naar boven komt, vertelt dat hij Wollie ook nog niet gezien heeft. Waar zou Wollie toch zitten? Ze besluiten om een zoektocht te houden naar hun verdwenen vriendje. Zouden ze hem vinden? Weer een spannend avontuur van Flupke fluitketel

In dit boekje zit een vleermuisje verstopt, kun jij hem vinden?

Bij aankoop van dit boekje krijg je gratis twee kleurplaten en kleurpotloden.

Nieuw! Moedermoord van Camille Jacobs

Auteur Camille Jacobs kondigt zijn vierde boek aan. Inmiddels al te koop bij boekenshop o.a. ‘Boekengilde’ en volgende week in elke handel en online.
‘Moedermoord’ is een leuke mengeling van fictie en non fictie, met een vleugje historie. De onderwerpen die hij aansnijdt zijn zeer verrassend te noemen. Alle ingrediënten voor een goed boek zijn weer aanwezig. Gemakkelijk en beeldend te lezen, steeds een spannend onderwerp met verrassende wendingen en zeker een plot dat je bijblijft. Het verhaal begint bij Fons, hij werkt bij Théodore Masy in Houthalen. Welke dodelijke geheimen schuilen in het huis in de Stationstraat? Willem komt voor een onmogelijke dilemma te staan.Als er dan toch geen andere mogelijkheid is, neemt hij een besluit. Soms kan haat te ver gaan…

Een gouden gezin
hoe mantelzorg meer kapot maakt dan je lief is
van Auteur: Jolanda Zuydgeest
ISBN: 9789492115454

Samenvatting
‘Ik heb een gouden gezin.’ Het zijn de laatste woorden van mijn vader voor hij overlijdt. Met hulp van haar negen kinderen lukt het mijn moeder om verder te gaan met haar leven. Tot er opnieuw tegenslag is. Ze wordt depressief en probeert zichzelf van het leven te beroven. De zorg voor haar neemt toe, waardoor ook de spanning tussen de kinderen oploopt. Externe hulp komt moeizaam op gang. De laatste twee jaar van mijn moeders leven zijn zwaar. De druk van de mantelzorg veroorzaakt een breuk in het gezin. Mijn moeder voelt zich tot last. ‘We hadden haar graag nog gelukkig gezien.’

Buitenlandse Liefde van Samantha van der Sanden
ISBN: 9789464310993

Samenvatting

Wanneer Melissa op vakantie gaat naar het buitenland wordt zij verliefd op de Turkse jongen Furkan. Zij samen krijgen een relatie op lange afstand. Wanneer zij al vijf jaar samen zijn, wil Melissa een verblijfsvergunning voor Furkan aanvragen. Samen willen zij een toekomst in Nederland. Maar beschikt Melissa over de eisen die het IND stelt voor een verblijfsvergunning? Lukt het hun samen om de stress te overwinnen die het met zich meebrengt?

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *