Nieuwsbrief november 2021

0 Comments

Neduboek maakt het verschil
Uw online boekenwinkel Neduboek is vanaf 10 november 2020 online.
Dit betekent deze maand een klein feestje.
Neduboek is begonnen als website voor de kinderboeken zoals de serie ‘Aapje’
Nu bij elke aankoop van een boekje uit de serie Aapje krijg je gratis een knuffel Aap met geluid gratis zolang de voorraad strekt.
Nu is Neduboek uitgegroeid tot een volwaardige online boekenwinkel met diverse categorieën.
Neduboek onderscheidt zich van andere online boeken webwinkels?
Maar hoe dan?

*Neduboek steunt het goede doel: Kansarme kinderen in Nederland
* Je kunt jouw boek voor eenmalig € 1,- per ISBN aanmelden
* Auteurs dragen 10% van hun verkoopprijs af aan het goede doel
* Auteur betalen geen commissie enkel de 9% BTW
* Krijgen eindelijk een eerlijke prijs voor hun boek als schrijver
* een eigen website maken is niet noodzakelijk (mag wel)
* De verkoopkanalen blijven in stand indien gewenst
* Je behoudt altijd je eigen auteursrechten
* Win-win situatie voor schrijvers en lezers
omdat we altijd de nieuwste schrijvers en boeken in de winkel hebben
Profiteer nu! Je kunt je nog altijd aanmelden voor deze super deal. Meer weten? Mail gerust naar info@neduboek.nl

In deze nieuwsbrief zetten we Gerrit Impens in de schijnwerper met zijn serie ‘Onderweg met Moeder Aarde’
Special van onze nieuwe auteurs, leer de auteur achter het boek kennen.
Elke maand schrijven we een special over één van onze auteurs.
We lichten enkele boeken uit ons bestand uit: ‘De wonderparaplu’van Fiona Hack, ‘Stip’ van Eefke Peeters, Nieuw! ‘Een zeker verleden’van Peter Hollander, ‘Een vakantie naar de hel’ van Anna Lascaris, ‘Lul ik hou van je’ van Bianca van Roshum.

Gerrit Impens en zijn auteursproject ‘Onderweg met Moeder Aarde’.

Gerrit Impens (1959) is al veertig jaar onderweg met Moeder Aarde in de ecologische landbouw en voeding in Europese landen en India. Zijn kindertijd en jeugdjaren bracht hij door in het Zeeuws-Vlaamse Sas van Gent. Hij is opgeleid als personeelswerker, maar wenste algauw ook zijn voeten op de aarde te hebben. Daarop liet hij zich omscholen tot ontwikkelingswerker voor de tropen, met biodynamische landbouw als zijn gereedschap. Sociaal werk en landbouw werden de twee snaren op zijn viool om te bespelen. Dat kan als je met name door het leven gaat als zorgboer. Het auteursproject ‘Onderweg met Moeder Aarde’ is ontstaan uit de wens een autobiografie te schrijven, maar groeide uit tot een oriëntatie van de geschiedenis vanuit diverse invalshoeken.

Hoe het schrijven ‘Onderwerg met Moeder Aarde’ begon.

Mijn wijlen vader François Impens stelde me ruim een decennium geleden voor een boek te schrijven over mijn levensloop. Hij dacht dat het een boeiend relaas kon worden, gezien ik reeds in verscheidene landen binnen Europa en ook in India had gestudeerd en gewerkt. Mijn vader had vooral  het schrijven van een persoonlijk levensverhaal op het oog. Ik dacht al snel dat dit te beknopt zou zijn en wenste mijn eigen biografie in een wijde context te plaatsen. Het werd een aan mezelf gestelde grote opdracht, de wereld en mijzelf aan elkaar te spiegelen.

         In juli 2015 begon ik te werken aan het concept van een boek. Het schrijverswerk ging geen roman worden, hoewel een deel van de boekenserie, dat inmiddels aan het ontstaan is, waarschijnlijk wel geromantiseerd zal worden, om het beschrijven van bepaalde personages mogelijk te maken. Al vrij snel kwam ik erachter mijn levensloop in te delen in de periode kindertijd en jeugd, mijn volwassen leeftijdsfase en afsluitend de tijd die ik in India doorbracht, waar ik nu ook woon met mijn gezin. Het schrijven van een autobiografie zou het bestuderen van mijn eigen leven betekenen, wat vooral aardig voor mijn verdere persoonlijke ontwikkeling zou zijn. Het was belangrijk voor het schrijven de verscheidene levensfasen van de mens te kennen. Iedereen is een kind van zijn tijd. Maar het was wel belangrijk, dat de lezer middels het auteursproject ook zijn of haar leven beter zou leren doorgronden. De lezer zou door het lezen zijn of haar eigen levensvragen door mijn persoonlijk verhaal in de context van de tijdslijn en de wijde omgeving waarin ik mijn leven tot dusver heb doorgebracht naar voren moeten zien komen.

         Op een gegeven moment kreeg ik oude huwelijksboekjes van reeds overleden familieleden in handen en besloot ook de familietakken van mijn beide ouders in de verhaallijnen te verwerken. Tevens kreeg ik een aantrekkelijk overzicht overhandigd van een achterneef, die de Impensstamboom had onderzocht. Hierdoor kon ik personages uit mijn familiestamboom sinds de zestiende eeuw plaatsen in de verhaallijn van het totale auteursproject, waar dit van toepassing was.

         De structuur van het schrijverswerk kwam gaandeweg tot zijn recht en ligt ook nu nog niet helemaal vast. Schrijven is een organisch proces waarbij de inhoud weliswaar uiteindelijk vast komt te liggen, die in de beleving van de lezer dan weer tot leven kan worden gewekt.

De hoofdlijnen van ‘Onderweg met Moeder Aarde’, dat ik aanvankelijk ‘De Volkorenboer’ had genoemd, kristalliseerden zich gaandeweg uit in beschrijvingen van de diverse maatschappelijke sferen, te weten de culturele, de sociale, de economische sfeer en ook de ecologische leefomgeving.

         Twee boekdelen liggen inmiddels op de plank die zich afspelen binnen de culturele sfeer, te weten ‘Over vrijheid onder het kerkdak’ (2019) en ‘Ommuurd en ingesluisd’ (2020). Beiden hebben een tijdslijn van de afgelopen 2.000 jaar en spelen zich af met mijn geboortestreek (Zeeuws-)Vlaanderen als geografisch centrum.

Deel drie speelt zich af in de sociaal-economische sfeer onder de titel ‘Het vervlogen burgerschap en ambachtsleven’ (2021) en vangt aan rond het jaar nul, wederom met mijn geboortestreek als oriëntatiepunt. Deel vier, een voortzetting binnen de sociaal-economische sfeer, gaat naar verwachting begin 2022 verschijnen als ‘De gemuilkorfde Europese leeuw’ en speelt tot het jaar 1946.

Onderweg in het schrijfproces kwam het apart uitgegeven boekje ‘De droomrede van koning Allesanders. Een geloofwaardig sprookje’ (2020) tot stand. Dit handelt over de geschiedenis van de Oranjes, over het oppakken, afdwalen en als door mij ingebrachte uitdaging wederom oppakken van een morele taak, om vrijheid, liefde en solidariteit in de maatschappij te ondersteunen.

         Hoewel de verhaallijnen in de boekdelen gebaseerd zijn op de zich opeenvolgende geschiedkundige feiten, heb ik zo veel mogelijk getracht een droge opsomming van gebeurtenissen te vermijden en vooral de achterliggende drijfveren van de historie te belichten. Doch de inhoud bevat doorgaans veel feiten, die ik echter als ingang bedoel voor eventueel verder onderzoek van de lezer.

         Enkele mensen kijken over mijn schouder mee tijdens het ontstaan van de boekdelen. Hier mag vooral Jos worden genoemd, die de eerste ietwat grof aandoende uiteenzettingen voorziet van de eerste correcties. Het schrijven zelf is een leerproces en ik krijg ook veel tips mee van de correctors, die de manuscripten uiteindelijk aanvaardbaar maken voor de uitgever.

         In dit auteursproject zien we de opgeworpen weerstanden in de maatschappij steeds naar voren komen, die we kunnen leren tegemoettreden met inzicht, respect en dienstbaarheid. In ‘Onderweg met Moeder Aarde’ tracht ik de tijdens de geschiedenis steeds toegedekte waarheden naar de oppervlakte te brengen. Ik probeer een bijdrage te leveren aan een werkelijke bevrijding van ons moderne gedachtegoed. Ook acht ik het een schone zaak veel waarde te hechten aan de rechten van de mens, en de mogelijkheid in liefde tot elkaar en in gelijkwaardigheid met elkaar in het hier en nu te kunnen leven. Ik leg de lezer ook steeds ongedwongen voor in de daadkracht het goede trachten te doen voor een broederlijke toekomst.

         Wat er nog in de wachtkamer ligt van dit schrijverswerk zijn mijn beschrijvingen over de natuur en Moeder Aarde. Ik zinspeel landbouw, voeding en gezondheid op zo’n manier te beschrijven, waarbij de mens medeschepper is van de natuurrijken op aarde en Moeder Aarde als soevereine planeet eerbiedigt. Afrondend aan dit auteursproject kondigden zich aan de horizon reeds een boekdeel aan over mijn werkleven binnen de ecologische beweging in Europa, en hopelijk uiteindelijk het auteurswerk afsluitend met een beschrijving van de kroon op mijn ecologisch werk in India, waar ik momenteel nog middenin sta.

Gerrit Impens.


Nieuw! De Wonderparaplu van Fiona Hack

In een oude hutkoffer op de zolder van Oma Margje vindt Daan een oude paraplu met een duister geheim. Haar opa is al veertig jaar vermist. Volgens haar moeder is hij tijdens zijn werk op de grote vaart in Japan achtergebleven. Hij leeft daar lang en gelukkig, denkt ze. Oma weet dat niet zo zeker.

Op een nacht wordt Daan gewekt door een vreemd geluid. De paraplu heeft zichzelf uitgeklapt en draait door haar kamer. Iemand wordt achtervolgd en bijna gegrepen. Wie is dat?

Daan roept de hulp in van haar vriendin Ling. Samen ontrafelen ze het geheim van de paraplu. De prijs die ze ervoor betalen blijkt hoger dan gedacht.

Auteur: Fiona Hack (1972) is fysiotherapeut en heeft natuurgeneeskunde en psychosociale begeleiding gestudeerd.
Gedurende tien jaar was zij eigenaar van uitgeverij ‘De klimmende ster’. Ze schreef vier jeugdboeken
en gaf diverse boeken en verhalenbundels uit. Haar verhalen hebben gemeen dat ze een maatschappelijke karakter hebben. Vooral pesten, anders zijn, zijn wie je bent zijn thema’s die ze bespreekt. Haar korte verhalen zijn opgenomen in diverse verhalenbundels.

Stip auteur Eefke Peeters
Stip is verdrietig. Hij voelt zich zo anders dan de rest. Hij is een lieveheersbeestje met maar één stip. Eén miezerig stipje, terwijl zijn andere dierenvriendjes vol met strepen, ringen of vlekken zitten. Maar dat is het! Hij gaat gewoon zijn vriendjes om hulp vragen. Misschien weten zij wel hoe hij aan meer stippen kan komen! Vlieg jij mee met Stip, op reis naar het antwoord?

Met de aankoop van Stip steun je de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Deze stichting streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en [zinloos] geweld.

Nieuw! Een zeker verleden door Peter den Hollander

Gefascineerd door een hem onbekende vrouw probeert Maurits haar verleden te ontrafelen. Hij maakt kennis met vriendinnen en bezoekt haar ouderlijk huis en correspondeert met haar broer. Ten slotte reist hij in haar voetspoor naar Griekenland, waar zij de vader van haar dochter wil bezoeken. Tijdens zijn queeste wordt Maurits meer en meer met zijn eigen herinneringen geconfronteerd. Een zeker verleden is het spannende verhaal van een gespiegelde zoektocht naar identiteit.

Een vakantie naar de hel

Auteur: Anna Lascaris
ISBN: 9789402168921

Samenvatting

Rowena wordt door haar oom bedreigd. Ze vlucht een café in als hij voor haar woning staat. Namba en Rita, de eigenaars van het café, nemen haar in bescherming en bieden haar aan om bij hen te komen wonen. Voor Rowena breekt een fijne tijd aan. Haar foute oom valt haar niet meer lastig en ze wordt verliefd op Robert. Haar vreugde kent geen grenzen wanneer Namba en Rita haar meevragen op een vakantie naar Mongolië waar een steenrijke oom van Namba woont. Maar als ze daar eenmaal is, komt ze erachter dat Namba en Rita niet de weldoeners zijn die haar zo liefdevol in huis hebben genomen. De vakantie waar ze zich zo op had verheugd, mondt uit in een hel. Ze wordt beschuldigd van moord op de oom van Namba en belandt in de gevangenis waar ze wordt mishandeld en verkracht. Door een list weet ze daaruit te ontsnappen. Samen met een medegevangene gaat ze op zoek naar Namba en Rita die haar voor dood in Mongolië hebben achtergelaten.

Lul ik hou van jou

Auteur: Bianca van Roshum
ISBN 9789090324470

Samenvatting

In je uppie oorlog voeren tegen je lief levert zeker 1 ding op: 2 verliezers. Hoe kom je weer on speaking terms met elkaar? En zorg je ervoor dat jullie communicatie van conflict naar begrip gaat?

“Over verliezen kan ik mee praten. Ik verloor de liefde van mijn leven. Maar weet inmiddels hoe de liefde overwint. Niet om halsstarrig vast te houden aan de vorm die we voor ogen hadden en het verlangen het op dezelfde manier te willen blijven doen.
Nee, juist door het anders te doen.
Tegen alle conventies in. Een andere koers te varen waardoor de liefde groeit, je samen een diepere dimensie bereikt en weet dat niet de vorm de basis is maar de kracht die liefde heet. Dat elkaar loslaten hierin een belangrijke koerswijziging bleek, had ik nooit kunnen vermoeden.”
Dit boek is voor alle vrouwen die ernaar verlangen de communicatie met hun lief naar een hoger niveau te tillen. En daarmee een relatiebreuk te voorkomen.
In je uppie oorlog voeren tegen je lief levert zeker 1 ding op: 2 verliezers. Hoe kom je weer on speaking terms met elkaar? En zorg je ervoor dat jullie communicatie van conflict naar begrip gaat?
“Dit was voor mij een heel inspirerend boek wat me aan het denken heeft gezet. Soms zit je zo vastgeroest aan vaste gewoontes en als je daar dan mee doorgaat, zal er niks of weinig veranderen. Door de tips van Bianca zag ik het verschil om het eens anders te gaan doen. Het heeft mij geholpen het roer om te gooien en anders met mijn inzichten om te gaan.’ (Maryanne Drummen)
Wil je een fijne relatie waar je op kunt bouwen? Wil je ontdekken waar er winst te behalen valt met simpele tips? Dan gaat dit boek je fantastisch op weg helpen. Zodat het jou, net als vele anderen ook lukt van je relatie een feestje te maken in plaats van een zorg.
“Ik had dit boek graag jaren geleden zelf gehad. Dat had me een hoop leed en ellende kunnen besparen.’ Het schrijven van dit boek werkte therapeutisch voor me. Naast ervaringen van anderen deelt Bianca ook haar eigen lessen en haar meest gemaakte fouten. “Relaties waren voor mij wel hogere wiskunde. Totdat ik doorkreeg dat het simpeler kon.’
“Ik heb het in één keer uitgelezen. De inspirerende tips spatten van het papier.”

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *