Nieuwsbrief juli

0 Comments

Nieuwsbrief Juli is een vakantie editie geworden met 5 specials: Catharine Windemeijer, Engelina Fenn, Carl Stellweg, Dick Spijker en Anja Buys, met stuk voor stuk bijzondere verhalen.
De vraag van de maand komt terug en de organisatie voor het Boek/ kunst evenement.
Boek evenement in Emmen krijgt al goed vorm. Op 29 oktober gaat het Boek / Kunst evenement van start. Het evenement wordt geopend door de Burgemeester van Emmen dhr E. van Oosterhout. Hij draagt een warm hart toe aan o.a. de Taal en de Cultuur, naast allerlei andere zaken natuurlijk. Het evenement werkt ook met een open podium, waar een gedicht of een stuk verhaal vertelt mag worden. Alles in overleg. Natuurlijk gaat er volop gesigneerd worden.
We zijn de 40 auteurs die zich hebben aangemeld al voorbij.
Er kunnen nog enkele auteurs en illustrators / kunstenaars bij. Het gaat om de laatste plaatsen.
Geef je snel op via info@neduboek.nl
We eindigen de nieuwsbrief met de agenda van boekenevenementen juli

Vraag van de maand:
Waarom vraagt Neduboek geen commissie over de verkoop van boeken?

De reden waarom Neduboek geen commissie vraagt is omdat we een non-profit organisatie zijn.
De eenmalige kosten zijn voor het onderhoud van de website. De rest is 10% van de verkoopprijs voor ons goede doel; Kansarme kinderen in Nederland. (link filmpje)
Een eerlijke prijs voor de auteur zodat het schrijven leuk blijft. Het mes snijdt aan twee kanten.
Elke schrijver mag zich aanmelden, maar juist de Self Publishing auteurs krijgen bij ons een steuntje in de rug. Ze krijgen een auteurspagina en we maken extra reclame voor hun boek.

SPECIALS

Catharina Windemeijer

Seksualiteit is nog steeds taboe

Daar praat je niet over, maar Juliette wordt er in allerlei vormen mee geconfronteerd. Zonder dat iemand er met haar over praat beseft ze dat haar visje, zoals ze haar geheime juweel noemt iets van waarde in zich draagt dat vooral door mannen wordt begeerd. Ze beseft ook dat dit zowel gevaar als avontuur inhoudt.

Door vriendinnetjes wordt ze ingeleid in het spel van de erotiek. Ze ontdekt het onschuldige speelse genot van opwindende spelletjes, maar er zijn ook momenten waarin ze met het spannende en bedreigende gebied van de mannelijke seksualiteit te maken krijgt.

Deze ervaringen brengen haar in verwarring en als de spelletjes met vriendinnetjes niet langer op elkaar maar op de jongens in de klas en daarbuiten gericht zijn, beseft Juliette dat haar visje bestemd is om gevangen te worden door een jongen die haar met heel zijn hart zal liefhebben. Hoe anders is de werkelijkheid. Het gebied van de seksuele ontdekking betreft niet langer onschuldige erotische spelletjes tussen meisjes, maar het gaan beoefenen van serieuze verleidingskunsten waarbij je de jongens naar je visje laat hengelen zonder dat je haar geheim prijs geeft.

Juliette leert met vallen en opstaan wat er van haar verwacht wordt. Het brengt haar echter niet dichter bij het gevoel van onbestemde waarheid dat in het diepst van haar binnenste slaapt en door geen van haar prinsen wordt wakker gekust. Nadat ze diep teleurgesteld is in de liefde, sluit ze haar hart en daalt ze steeds dieper af in de wereld van prostitutie en pornografie tot ze zich daar uiteindelijk aan weet te ontworstelen om op zoek te gaan naar haar eigen waarheid.
Het seksuele leven van Juliette, daar gaat het om in het boek ‘Juliette, kroniek van Lust en Pijn.

Engelina Fenn

Hoe ontsnap je uit de criminaliteit en aan een donkere toekomst?

Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller “Ontsnapt aan de dood”.

Hoofdpersoon Monica leidt met haar vriend Willem, met wie ze samen een pension runt, een rustig leventje. Door gasten van het pension raakt ze echter onverwachts verzeild in het criminele circuit en de wereld van de drugshandel. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Hoe weet ze zich weer los te maken uit het wereldje en te overleven?

Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut waarin het maken van de juiste keuzes een belangrijke rol speelt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit zijn bijna wekelijks in het nieuws, en dit boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien.

De aanzet tot het schrijven van mijn boek: “Ontsnapt aan de dood”

Mijn verleden is zo heftig geweest, dat zelfs de psychiater mij niet verder kon helpen om het te verwerken. Daarom heb ik besloten om mijn belevenissen, als boek naar buiten te brengen. Dit boek zal je meeslepen in mijn verleden. Je zal regelmatig op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal blijft je nog lang bij, dat beloof ik.
Zo kijk ik nog steeds over mijn schouder en blijf altijd ‘op mijn hoede’. 

Een jaar of twintig geleden heb ik een turbulente periode meegemaakt. Dit was zo heftig dat ik er nu de naweeën nog van ondervind. Ieder mens weet wel dat teveel stress en trauma’s slecht zijn voor je lichaam.  Om te proberen alles een plekje te geven, heb ik die turbulente periode tot een boek geschreven. Hierin kun je lezen, hoe je zo makkelijk de andere kant van de maatschappij in wordt gezogen. Een leven wat je helemaal niet voor ogen had. Hel op aarde, echt waar. Alle dagen op je hoede moeten zijn, maakt je een ander mens.

De weg eruit… is de leidraad en kan je ervaren als zeer schokkend. 
Mijn boek ‘ontsnapt aan de dood’ heeft een missie! Eén met een schrijnend, zwart randje die de rauwe kant van de maatschappij laat zien.

Het onderwerp van mijn boek is bijna wekelijks op het nieuws.

Dick Spijker

Dick Spijker (Amsterdam, 1953) schrijft sinds hij dat van juffrouw Dikhout heeft geleerd: verhaaltjes,
opstellen, vakantiedagboeken, nooit uitgegeven krantjes. Hij werd geschoold door de leerkrachten van
het Woltjer Gymnasium in Amsterdam en door alles wat hij heeft gelezen. Vooral korte verhalen
hadden en hebben zijn aandacht. Hij las en herlas de boeken op het bescheiden boekenplankje van
zijn ouders: Carmiggelt, Knap, Bomans. Later kwamen daar bundels bij van Somerset Maugham, Le
Fanu, Edgar Allan Poe, Cees Nooteboom, Bob Den Uyl, Guy de Maupassant en vele anderen.
Sinds 2010 schrijft hij onder het pseudoniem De Blik van Dick zelf ook korte verhaaltjes. Een deel van
deze verhaaltjes is te vinden op zijn eigen website (www.deblikvandick.nl); daarnaast schrijft hij onder
andere voor Suriname Holidays en voor MeerZicht, het gemeenteblad van De Bron in Amsterdam
Watergraafsmeer.
In oktober 2019 verscheen bij uitgeverij Spruijt & Spruyt zijn eerste bundel met verhalen over
Suriname, waar zijn vrouw Joke en hij in 2014 voor het eerst op vakantie gingen. Daarna hebben zij
daar enige tijd gewoond en gewerkt.
In zijn werkzame leven was Dick Spijker kwaliteitsmanager en organisatieadviseur. Hij is nu met
pensioen en doet vrijwilligerswerk als voorzitter van de Stichting Vrienden van Rottumeroog en
Rottumerplaat, bestuurslid van de Stichting SurinameKalender en van het Pastoraat Verstandelijk
Beperkten in Amsterdam. Zijn boek is te bestellen voor € 9,95

Carl Stellweg

Auteur Carl Stellweg

Carl Stellweg is auteur, vertaler en journalist in Rotterdam. Tussen 1986 en 2009 werkte hij als buitenlandverslaggever voor een grote Nederlandse krant en bezocht hij een groot aantal voornamelijk islamitische landen. Ook raakte hij verzeild op het Franse atoomproefeiland Mururoa in de Stille Zuidzee en in de Zuid-Sudanese rimboe toen daar oorlog en hongersnood heersten.

In 2011 debuteerde hij als literair schrijver met Mijn Beeldschone Aandoening (Compaan Uitgevers), een roman over ‘de scheppende én vernietigende kracht van een ideaalbeeld; over een nog onheilspellender raadsel dan liefde: schoonheid.’

In 2014 verscheen bij I-publish ‘De Wereld van de islam in begrijpelijke taal’, een journalistiek reisverslag, vermengd met een historische reconstructie van de begindagen van de islam, en een analyse van de voornaamste kenmerken van deze godsdienst.

In december 2021 verscheen bij Boekscout zijn verhalenbundel ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens, en andere zwartgallige verhalen’. Verhalen die de lezer ‘omwikkelen in een nevel van weemoed, die gek genoeg gelukkig maakt.’

In mei 2022 verscheen bij Boekscout een tweede verhalenbundel, ‘De blonde varaan – en andere bitterzoete verhalen’. Verhalen in het teken van ‘onmogelijk verlangen en de beloftes van de jeugd, die vaak een bitterzoete dood sterven’.

Stellweg schrijft vaak over de adolescentie, omdat hij naar eigen zeggen zelf de adolescentie nooit is ontgroeid. Hij zegt zich daarmee gelukkig te prijzen. Zijn toon is ironisch, weemoedig, soms hilarisch, soms donker, soms lichtvoetig, soms poëtisch.
Zijn boeken zijn zonder verzendkosten te bestellen

Anja Buys

Het is nooit een vooropgezet plan geweest om boeken te gaan schrijven. Het was mijn jongste zoon die mij het duwtje gaf. Nadat ik al veel beroepsmatig geschreven had, vroeg hij mij wanneer ik eens voor mijzelf zou gaan schrijven.

Mijn eerste roman begon als een roman met veel voorlichting voor zwangere vrouwen. Maar al gauw merkte ik aan mijn meelezers dat dit niet boeiend genoeg was. Toen er een 2e verhaallijn naast kwam – de hoofdpersoon worstelt met haar adoptieverleden – ging het al veel beter. Op een gegeven moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan een bekende auteur gevraagd of zij de redactie wilde doen. Zij verwees mij, vanwege tijdgebrek, door naar een collega en dat werd een spannend proces: wat werd er veel gestreept… Maar haar geloof in mijn schrijven maakte dat ik volhield en ‘Het moeder mysterie’ werd een feit.

Na Het moeder mysterie (een gevoelige roman) volgde nog Oermythe (een spannende roman) en Diep van binnen (een roman over hoop en vertrouwen). Ook dit was geen vooropgezet plan, maar veel mensen wilden na het lezen van Het moeder mysterie heel graag weten hoe het verhaal verder ging. Ik was niet van plan om een – los te lezen – vervolg te schrijven, maar ben als het ware gezwicht en schreef Oermythe. Met Diep van binnen – ook een los te lezen vervolg – heb ik de reeks afgerond.

Ik word erg blij van de positieve reacties, vooral als lezers aangeven dat het hen gesteund heeft in moeilijke tijden of vergelijkbare situaties.

Dat alle drie de boeken zijn aangekocht door Biblion zie ik als een kroon op mijn werk.

Mijn doelgroep – zwangere vrouwen, kraamvrouwen, beginnende professionals – was jong en niet per se ‘echte lezers’. Daarom koos ik voor eenvoudige taal, korte zinnen en een boek dat in één ruk uit te lezen is. Gaandeweg bleek dat het door een veel breder publiek gelezen werd, maar ik heb er bewust voor gekozen om dezelfde stijl te blijven hanteren.

Op de covers staan respectievelijk een ei, een appel en een toverbal. Samen met een hele creatieve vriendin heb ik telkens gezocht naar een prikkelend ontwerp dat verwijst naar de inhoud, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het schrijven is inmiddels onder mijn huid gekropen en ik ben nu ook op andere vlakken bezig. Voor een lokale krant schrijf ik samen met een vriendin een feuilleton. Het gaat over een ‘Goois’ gezin waarin het jongste kind niet in het gareel loopt. We laten onze fantasie de vrije loop en het gezin beleeft de meest bizarre en hilarische avonturen.

Daarnaast ben ik ook bezig met het schrijven van een verhalenbundel over ervaringen in de ouderenzorg. Dit doe ik samen met een penvriendin waar ik al meer dan 40 jaar brieven mee schrijf.

Al met al nog genoeg ideeën en uitdagingen voor de komende jaren!

boekentrailer

De Sekte’ van Lois Blommestein

https://youtu.be/rDI5_B_2CYQ (volg de link)

Boeken van Neduboek auteurs

Boeken van Bianca van Roshum

Boeken van Bé Huisjes Meer lezen volg de link

boeken van Monte Visser

Monte Visser

Boeken van Miranda Vos- Damen

Het kan ons allemaal gebeuren – Catja de Rijk

Boek van Karin Hover

Karin Hover

Boeken van Samantha van der Sanden

Samantha van der Sanden

Kinderboeken van Wendy Legierse – Louwers

Wendy Legierse – Louwers

Kinderboeken van Eefke Peeter

Eefke Peeters

Boeken van Olivia Smith

Olivia Smith

Boek van Gerda van Leeuwen

Gerda van Leeuwen

Boek van Fiona Hack

Fiona Hack

Kalender Evenement 2022

Juli

  •  

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *