Nieuwsbrief december 2020

0 Comments

Neduboek maakt het verschil
Uw online boekenwinkel Neduboek is vanaf 10 november online.
Neduboek onderscheidt zich van andere online boeken webwinkels?
Maar hoe dan?

*Neduboek steunt het goede doel: Kansarme kinderen in Nederland
* Je kunt jouw boek voor eenmalig € 1,- per ISBN aanmelden
* Auteurs dragen 10% van hun verkoopprijs af aan het goede doel
* Krijgen eindelijk een eerlijke prijs voor hun boek als schrijver
* een eigen website maken is niet noodzakelijk (mag wel)
* De verkoopkanalen blijven in stand indien gewenst
* Je behoudt altijd je eigen auteursrechten
* Win-win situatie voor schrijvers en lezers
omdat we altijd de nieuwste schrijvers en boeken in de winkel hebben
De verbintenis wordt vanzelfsprekend contractueel vastgelegd.
Profiteer nu! Je kunt je tot 1 januari 2021 nog aanmelden voor deze super deal. Meer weten? Mail gerust naar info@neduboek.nl

Special rondom Auteur Peter Den Hollander
Leer de Auteur achter het boek kennen.
Elke maand schrijven we een special over één van onze auteurs.
Deze maand zetten we Peter Den Hollander in de schijnwerpers.

Interview
Peter Den Hollander schrijver van Young Adult Reality


Peter schrijft al sinds zijn jeugd. Hij heeft ooit een boek geschreven dat Holm Cherlock heette, de verwijzing is duidelijk. Vijf jaar geleden pakte hij de traditie van schrijven met verwijzing naar andere kunstwerken weer op. Zo heeft hij een roman geschreven waarin de avonturen van Odysseus in een modern jasje gestoken zijn. In Nimeni spelen Lolita van Vladimir Nabokov en L’Amant van Marguerite Duras een rol. En in zijn laatste roman Memoires van Hendrikus Johannes Gustav Faust jr heeft hij de roman Mefisto van Klaus Mann en het toneelstuk Faust van Goethes verwerkt. Peter wil op deze manier klassiekers onder de aandacht brengen. Zo is hij thans bezig het verhaal Blokken van Bordewijk in een eigentijdse versie te vertalen en gebruikt hij Hamlet in een opvolgingsdrama in een knopenfabriek. Het creatief schrijven doet Peter in de late avond en vroege ochtend uren. Hij schrijft een eerste versie, waarin hij de grote lijnen en zijn ideeën van het verhaal  op papier zet. Daarna gaar hij er op taalniveau mee aan de slag. Die tweede fase kost de meeste tijd. Voor hem geldt het adagium: 1% inspiratie en 99% transpiratie.

Peter heeft lang gewacht met het schrijven van echte proza, hij wilde eerst levenservaring opdoen, want hij realiseerde zich dat om te schrijven je ‘avonturen’ beleefd moet hebben.  Om die reden heeft hij halverwege de jaren zeventig naar Frankrijk op een boerderij gewerkt en was hij zomerkampleider in Amerika. Deze reizen hebben hem stof gegeven om zijn romans te schrijven. Veel van wat hij beleefd heeft, komt in scènes in zijn boeken terug. Zijn romans zijn geen biografieën, zegt hij, maar een rode lijn van eigen belevenissen is in zijn boeken wel terug te vinden.

Het werk van Peter is zeer de moeite waard en rechtstreeks te bestellen bij www.Nebuboek.nl. Beoordeel zelf en laat gerust een recensie achter.
Middels een boeken toer zijn zijn novels in het genre Young Adult enthousiast ontvangen. Het boek Memoires van Hendrikus Johannes Gustav Faust jr is genomineerd voor de literaire prijs voor Indie Awards 2020.

Verloting Aap op 1 december
De boekjes van de serie ‘Aapje’ is een mooi succes gebleken. Onder de kopers hebben we op 1 december de Aap kunnen verloten. De winnaar van de verloting is Jantje Nieboer van de Dreske.
De kinderen uit groep 1/2 waren er ook reuze blij mee. Juf Jantje heeft enkele foto’s gestuurd op een indruk te geven over hoe blij men met de grote Aap was.
Na de kerstvakantie gaan ze over Aapje werken en spelen, vertelde ze.
Op de fb pagina Neduboek staan de foto’s.

Nog deze maand te verwachten.
Het kinderboek Stip van Eefke Peeters is nu online en te bestellen in de winkel.
Zowel het kinderboek Stip als en de gehele serie Aapje is genomineerd voor een Indie award. https://theindieawards.nl/
Dit is Dé literaire prijs voor Nederlandse schrijvers die hun boek in eigen beheer uitgeven. In november zijn diverse boeken genomineerd. In April komt de definitieve uitslag
Het thrillers Wraak en Dodelijke afrekening van Camille Jacobs heeft zeer goede recensies ontvangen middels een boeken toer

Fijne feestdagen
Tot slot willen we iedereen de beste wensen voor 2021 wensen.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *