Nieuwsbrief augustus 2021

0 Comments

De nieuwsbrief van augustus staat hoofdzakelijk in het teken van (neven)activiteiten van onze auteurs.
Camille Jacobs: Steeds meer lezers gebruiken hun lievelings boek om tijdens de vakantie locaties te bekijken die in een boek zijn beschreven, zoals in ‘De waarheid’ van Camille Jacobs. Camille maakt voor belangstellende een toer door het prachtige plaatsje Cavtat in Kroatie zoals in zijn boek ‘De waarheid’ beschreven werd.
Miranda Vos-Damen heeft haar boekencorner vol met mooie gedichten staan. Kent u ze al?
Peter den Hollander is naast zijn YA boeken op zijn website ‘in de luie stoel’ (www.indeluiestoel.nl) een nieuw literair magazine, voor gepubliceerd en ongepubliceerd werk, gestart. Peter is in 2018 zijn eigen uitgeverij begonnen, www.inderietenstoel,nl, en heeft daar inmiddels zes romans gepubliceerd. Peter is oud-docent Nederlands en hij is zijn leven lang met schrijven bezig. Hij wil lezers graag kennis laten maken met zijn werk en dat van anderen.
José den Ronde-van Dun: Zo kreeg het boek ‘Doodgewoon’ extra aandacht in paravisie. José staat in contact met overleden jeugdvriend. Het boek geeft aandacht aan het hiernamaals en het leven na de dood.
Tot slot het laatste nieuws van Corine Kuijper over haar boek ‘De schaduwfamilie’

Een toer door de plaats Cavtat (Kroatie) met Camille Jacobs

Op vakantie in Kroatië?
Steeds meer lezers van het boek “De waarheid” zijn op zoek gaan naar de mooie plaats in Kroatië: Cavtat. Omdat Camille Jacobs een groot deel van het jaar in Kroatie verblijft wil hij voor diegene die daar willen komen, gratis de toer “ De waarheid” maken. Een wandeling door Cavtat en een bezoek aan de plaatsen uit mijn boek. Interesse of toevallig in de buurt ? Laat het Camille dat dan zeker weten ! c. jacobs@ellimac.be
Bestel het boek ‘De Waarheid‘ nu

Volg Miranda’s Boeken Corner om haar prachtige gedichten te lezen

Miranda Vos-Damen is bekend van haar kleurrijke boeken: Een spoor van verderf, De schaduw van de zon, Hartverwarmend en ijskoud, Liefde heeft geen kleur en Kilte in de duisternis. Daarnaast heeft zij op haar website Miranda’s boeken corner prachtige gedicht staan, zoals oa.: Waternoodramp 2021 en Rode klaproos. Neem gerust een kijkje.
Haar boek ‘Tijdloze versjes’ is ook uit.

Peter den Hollander start een nieuw literair magazine.

Peter den Hollander is het online literair magazine ‘In de Luie Stoel’ gestart. Er worden korte verhalen, gedichten, essays en liedjes gepubliceerd die al dan niet hun weg naar andere publicaties hebben gevonden.
De lezer worden uitgenodigd abonnee te worden op de nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van de nieuwe publicaties. Zo kan men zich met regelmaat laven aan het proza, de poëzie en hymnes van schrijvers, dichters en componisten.
Nieuw aan dit magazine is dat de redactie van het In de Luie Stoel een magazine de schrijver, dichter, essayist en componist voor zijn werk betaalt. De lezer krijgt in eerste instantie niet het hele verhaal, gedicht, essay of liedje te lezen, maar slechts een gedeelte. Wil de lezer het hele verhaal, gedicht, essay of liedje met akkoorden, lezen dan betaalt hij daarvoor. Bij een verhaal en een essay gaat het om € 0,001 per woord, met een minimum van € 1,50. Om een gedicht in print te ontvangen vraagt In de Luie Stoel € 1,50 per gedicht en voor een liedje € 5,–.
75% van de betaling gaat naar de auteur, zodat deze aan zijn werk een klein zakcentje verdient.
Een lezer kan ook een eigen bundel van de verhalen en gedichten samenstellen voor zichzelf of als cadeau voor een ander.
Op de site www.indeluiestoel.nl staat hoe men zich kan aanmelden voor de nieuwsbrief, hoe een bijdrage ingezonden kan worden en hoe een bundel kan worden samengesteld.

Voor de redactie:
Nader informatie bij Peter den Hollander telefoon 06 185 62 571 of email indeluiestoel.nl@gmail.com

José den Ronde-van Dun: José staat in contact met overleden jeugdvriend

De wijsheid van Jozef

Enkele dagen voor haar zestiende verjaardag kreeg José den Ronde-van Dun te horen dat haar eerste grote jeugdliefde Jozef was verongelukt. Jaren later ontmoette ze hem tijdens een regressie-sessie en sindsdien voelde ze regelmatig contact met hem. Twee jaar geleden kreeg ze tijdens het schrijven plotseling contact en zei hij graag zijn verhaal te willen delen. Zijn bedoeling? De angst voor de dood wegnemen!

Tekst: José den Ronde-van Dun

Sinds mijn 25e  heb ik veel belangstelling voor het hiernamaals. Dat heeft onder andere te maken met het verlies van mijn jeugdvriend Jozef. Ik heb toen meerdere boeken over leven na de dood gelezen en op spiritueel gebied verschillende cursussen en workshops gevolgd. En toen ik naar een regressietherapeut ging, kwam Jozef onmiddellijk door. Dat was heel emotioneel voor ons beiden. Hij beloofde mij te helpen met de vele migraineaanvallen die ik toen had en dat heeft hij zeker gedaan. Vanaf dat moment wist ik: de dood bestaat niet!

‘Help de mensen’
Twee jaar geleden was ik erg zoekende naar mijn levensdoel en heb ik een Engelen healing programma gevolgd. Hier kreeg ik al meteen te horen dat mijn levensdoel ‘de dood’ is. Ook kreeg ik de titel van het boek door dat ik moest gaan schrijven, alsmede de eerste zin hiervan. Tevens kreeg ik te horen dat ik vrijwilligerswerk in een hospice mocht gaan doen en dit doe ik nog steeds met veel liefde. Kort na het afronden van het programma heb ik mijn vaste baan opgezegd om mij helemaal te wijden aan mijn levensdoel. Dit gaf zó’n rust dat mijn leven er alleen maar fijner op werd. Er volgden enkele maanden van dingen uitproberen en in september 2019 pakte ik een blocnote en schreef bovenaan de woorden ‘de dood’. Ik ben gaan schrijven wat er in mij opkwam en kreeg plotseling over mijn hele lichaam kippenvel. Ik vroeg wie er bij mij was en voelde Jozefs aanwezigheid, ook mijn lieve vriendin Ellen was er. Er werd gezegd “Help de mensen, José”. Ik vroeg of ik over mijn ervaringen mocht schrijven en hoorde “Zal veel mensen steun geven, gewoon beginnen”. Ik voelde de liefde in mijn hart en ben meteen gestart met vragen stellen. Alles wat ik doorkreeg, werd doorgegeven door Jozef.

Hiernamaals
Door de vele gesprekken met mijn overleden jeugdvriend Jozef en mijn vriendin Ellen, heb ik al veel mogen horen over het hiernamaals. Zo vertelde Ellen dat ze in de laatste dagen voor haar overlijden werd begeleid door dierbare overledenen en deze zag zij ook duidelijk. Ze wijzen je de weg naar het Licht en dat kun je heel in de verte al zien. Je wordt begeleid om dit Licht te volgen. Eenmaal aan je reis begonnen en je ziet dit prachtige oogverblindende Licht, is dit een onvergetelijke ervaring. Dit Licht is pure Goddelijke liefde van de Schepper. Het is een bijzonder liefdevolle ervaring om verwelkomd te worden door alle dierbare overledenen. Er werd mij ook verteld dat er achter het Licht een magische, kleurrijke en overweldigende wereld ligt. Als je erg plotseling de aarde verlaat of juist een lang ziekbed had, kom je eerst in een soort rustkamer. Daar word je liefdevol opgevangen door heldere Lichtwezens. Je wordt daar verzorgd en begeleid, net zolang tot je eraan toe bent om je dierbaren te ontmoeten. Iedereen krijgt de film van zijn leven te zien. Je ziet en voelt dan precies wat jouw leven met jou en anderen heeft gedaan. Ook weet je dan of je de lessen die je op aarde wilde leren, geleerd hebt. Dit had je van tevoren met jouw engel afgesproken. Als je eraan toe bent, mag je rondkijken en kiezen uit allerlei taken. Samen met je engel bespreek je wat je wilt gaan doen. Zo is er bijvoorbeeld een kindersfeer waar er met heel veel liefde aan allerlei trauma’s van kinderen wordt gewerkt. Je kunt er ook voor kiezen om de dieren te verzorgen of in de tuin te werken. Hier heeft Jozef voor gekozen. Altijd sta je in contact met jouw engel, die met alle liefde jouw vragen beantwoordt. Als je er weer aan toe bent om een nieuwe les te leren op aarde, bespreek je dit met jouw engel en alle mensen die hier een rol bij gaan spelen komen dan bij elkaar. De taken worden verdeeld en alles wordt uit liefde voor jou gedaan. Zo kan jij je les op aarde leren. Daarna mag jij je eigen ouders uitkiezen en een kijkje nemen bij deze mensen. Er is altijd de keuze om zelf te bepalen hoe lang er tussen de incarnaties zit. Thuis zijn ook vele mensen nodig en toch gaat het na een tijdje kriebelen om nieuwe lessen op aarde te leren. Dit mocht ik allemaal horen van Jozef en Ellen.

Communiceren met overledenen
Hoe gaat het communiceren met overledenen bij mij in z’n werk? Ik ga op een rustige plek zitten en zorg dat ik door niets of niemand gestoord kan worden. Vervolgens concentreer ik me op mijn buikademhaling en sluit mijn ogen. Ik denk sterk aan de persoon met wie ik wil praten en zeg zijn naam. Soms visualiseer ik een mooie herinnering. Als ik contact voel door kippenvel, beweging bij mijn derde oog of een hartvibratie, weet ik dat er contact is en ga ik meteen vragen stellen alsof ik een gewoon gesprek voer. De vragen schrijf ik op en meteen volgt er dan een antwoord. Het schrijven gaat snel, maar ik ben me er wel van bewust. Dit is dus automatisch schrift. Hierna bedank ik altijd de dierbare overledene of gids. Als ik met mijn gidsen schrijf, vraag ik altijd eerst toestemming aan mijn beschermengelen. Channel ik voor onbekenden, dan roep ik eerst Aartsengel Michaël aan. Hij zorgt ervoor dat de juiste persoon zich aandient. Als ik geen contact krijg, kan dat verschillende oorzaken hebben. Sommigen zijn nog niet klaar voor contact en willen rust. Anderen zijn nog niet in het licht en bevinden zich in een tussensfeer of vertoeven nog op aarde. Ze kunnen en willen nog geen afscheid van het aardse leven nemen. Bij anderen krijg ik al eerder contact via allerlei mooie tekens. Een roodborstje dat mij telkens indringend aankijkt, een tekst van een liedje, iemand die in mijn gezicht blaast. Als het onverwachts is en ik denk meteen aan een dierbare overledene, dan weet ik dat het een duidelijk teken is voor mij! De dag dat mijn boek was uitgekomen, liep ik naar de hal en vloog er een vlinder vanaf de bovenverdieping naar mij toe! Het raakte mij enorm en ik wist meteen dat dit een teken van Jozef was als bedankje dat het boek af was. Echt prachtig…

Lessen van Jozef
Veel heb ik geleerd van Jozefs kijk op de wereld. Zo is het erg interessant om te horen wat hij over ziektes vertelt. Gebrek aan vertrouwen in jezelf en aan zelfliefde zijn de belangrijkste oorzaken. Hier kun je zelf veel aan doen door innerlijk werk te verrichten, affirmaties op te zeggen of professionele hulp te zoeken. Vooral negatief denken creëert ziektes en dat is een hele uitdaging in deze tijd! Door de angst die er op aarde heerst, is het een hele les om positief te blijven. Toch is dit erg belangrijk voor je gezondheid. Denk zelf na en ontwijk alle negativiteit in de media. Ga voor je passie en concentreer je op liefde en positiviteit. Zie de mooie dingen van het leven en ga vooral veel de natuur in. Dit werkt enorm helend. Vertrouw op je eigen lichaam en kijk goed aan wie of wat jij je tijd geeft. Je bent veel sterker dan je denkt! Bijzonder ook wat Jozef over ‘stilte’ vertelt. Door de herrie en onrust in de wereld zijn veel mensen totaal overprikkeld en ver van zichzelf verwijderd. Mensen zijn toch vaak bang om met zichzelf te worden geconfronteerd, maar anders leer je jezelf nooit kennen. Je bent sowieso nooit alleen, want er zijn altijd engelen bij je. Zoek de rust op en vind jezelf terug. Ga met jezelf in gesprek en vraag hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Je kunt allerlei vragen aan jezelf stellen. Dit doe ik elke dag en ik maak dan eerst contact met mijn beschermengelen en vraag of ik met mijzelf in gesprek mag. Dit wordt ook wel je Hogere Zelf of intuïtie genoemd. Meestal krijg ik meteen een antwoord of anders komt dat later. Bij pijn maak ik contact met de pijnplek en vraag wat de achterliggende oorzaak is. Zo kun je daar dan vaak zelf iets aan doen. Probeer ook om niet mee te gaan met drama van anderen. Voor je het weet, ben je meer met andermans problemen bezig dan met jezelf. Als ik zelf rustig ben, straal ik dat uit naar anderen. Zo verspreid ik dan die rust en dat is voor iedereen in mijn omgeving heel fijn!

Boek, website, nieuwsbrief, facebook
Jozef heeft alles kort maar krachtig doorgegeven en hierdoor is mijn boek Doodgewoon erg toegankelijk geworden. Je krijgt een bijzondere inkijk in doodgaan, het hiernamaals, het Thuis en wat je als overledene kunt betekenen voor je dierbaren. Hij deelt zijn visie over vele aardse zaken en geeft tips hoe je meer uit je eigen leven kunt halen. Het boek bevat 83 vragen en onderwerpen. Zo vertelt hij in het deel ‘Emoties’ bijvoorbeeld over onzekerheid, geluk en doorzettingsvermogen en geeft hij antwoord op de vraag waarom iedereen zo bang is voor de dood. In het deel ‘Kijk op de wereld’ vertelt hij over het lijden en de gezondheid van de mensen. Verder komen onderwerpen als kinderen, dieren en geld aan bod. In ‘Hoe is het boven’ komen onderwerpen als beschermengelen, gidsen, verschillende sferen en taken aan bod. ‘Sterven en overgaan’ gaat over euthanasie, zelfmoord en hoe je het beste met de stervende mens om kunt gaan. Tot slot vertelt Jozef in ‘Het verhaal van Jozef’ over zijn ongeluk en wat er daarna precies gebeurde. Hier komen ook een aantal privé-vragen aan bod, omdat hij het belangrijk vindt om dit te vertellen. Dit alles wil hij heel graag delen om zo de angst voor de dood weg te nemen bij de mensen. Erg belangrijk in deze tijd, lijkt mij!

Buiten dit boek om kreeg ik door dat ik een website mocht starten waar ik sinds een jaar blogs voor schrijf. Deze krijg ik door van Jozef en Ellen en soms komt er nog een dierbare overledene die iets wil vertellen. Eigen ervaringen worden ook gedeeld op mijn blog. Mijn website is www.terugnaarhetlicht.nl. Je kunt je hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Tevens was het de bedoeling dat ik een Facebookpagina ‘Terug naar het Licht’ ging starten, waar ik allerlei informatie vermeld over de dood.

Heb je een enorme angst voor de dood? Ben je nieuwsgierig hoe een overledene over de aarde en allerlei aardse zaken denkt? Ben je benieuwd hoe sterven gaat en wat er daarna precies gebeurt? Wil je met meer lichtheid, rust en liefde leven? Lees dan beslist dit boek, want de dood is doodgewoon!

Doodgewoon, José den Ronde-van Dun, ISBN 9789492632050, Pagina’s: 152 [einde kader]

Corine Kuijper timmert aan de weg

Vorige week heeft Corine Kuijper haar contract getekend voor haar 2e roman. Wanneer het boek uitgegeven is komen we hier graag uitgebreid op terug.
Het prachtige boek ‘Schaduwfamilie’ zal binnenkort ook als luisterboek te koop zijn! De nieuwe cover ziet u links.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *